Κύπρος: Αναχώρησε το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων για τη Γάζα

Κύπρος: Αναχώρησε το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων για τη Γάζα

Το «Open Arms» εθεάθη να αναχωρεί από τη Λάρνακα, μεταφέροντας αλεύρι, ρύζι και τρόφιμα με πρωτεΐνες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πλοίο «Open Arms», με περισσότερους από 200 τόνους φαγητού για τη Λωρίδα της Γάζας, αναχώρησε από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο νωρίς σήμερα, Τρίτη, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού σχεδίου για τη διάνοιξη μιας νέας θαλάσσιας οδού βοήθειας προς τον πληθυσμό του παλαιστινιακού θυλάκου, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα του λιμού.

Το «Open Arms» εθεάθη να αναχωρεί από τη Λάρνακα, μεταφέροντας 200 τόνους αλεύρι, ρύζι και τρόφιμα με πρωτεΐνες.

Η συγκεκριμένη αποστολή, η οποία χρηματοδοτείται ως επί το πλείστον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διοργανώνεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen (WCK) με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ η ισπανική ΜΚΟ Proactiva Open Arms παρέχει προμήθειες στο πλοίο.

«Ο στόχος μας είναι να κατοχυρώσουμε ένα θαλάσσιο δρόμο για πλοία και φορτία γεμάτα με εκατομμύρια γεύματα που να κατευθύνονται συνεχώς προς τη Γάζα», αναφέρουν σε δήλωσή τους ο ιδρυτής της WCK Χοσέ Αντρές και η διευθύνουσα σύμβουλος Ερίν Γκόρε.

Κύπρος: Αναχώρησε το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων για τη Γάζα-1

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις στοχεύουν στη μεταφορά βοήθειας απευθείας στη Γάζα, η οποία έχει απομονωθεί από τον έξω κόσμο από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεσή του στη Λωρίδα, ως απάντηση στην αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Δεδομένης ωστόσο της έλλειψης λιμενικών υποδομών, η WCK αναφέρει ότι δημιουργεί μια προβλήτα στη Γάζα με υλικά από κατεστραμμένα κτίρια και συντρίμμια. Η οργάνωση αναφέρει μάλιστα ότι διαθέτει άλλους 500 τόνους βοήθειας που περιμένουν στην Κύπρο και επίσης θα σταλούν στη Γάζα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή