Σομαλία: Ενοπλοι κατέλαβαν πλοίο ανοιχτά του Μογκαντίσου – Αγνωστη η τύχη του πληρώματος

Σομαλία: Ενοπλοι κατέλαβαν πλοίο ανοιχτά του Μογκαντίσου – Αγνωστη η τύχη του πληρώματος

Το πλοίο έπλεε προς τη Χαμρίγια, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Μη εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν τώρα τον έλεγχο του πλοίου», ανέφερε η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληροφορίες για ένα πλοίο ανοιχτά της Σομαλίας στο οποίο επιβιβάστηκαν αρκετά άτομα, που τώρα έχουν τον έλεγχό του, ανέφεραν την Τρίτη η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας και η εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey.

Σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO, το περιστατικό σημειώθηκε 600 ναυτικά μίλια ανατολικά της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

«Μη εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν τώρα τον έλεγχο του πλοίου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η UKMTO, προσθέτοντας πως οι άνθρωποι επιβιβάστηκαν στο πλοίο, από ένα μικρό και ένα μεγαλύτερο σκάφος.

Από την πλευρά της, η Ambrey ανέφερε πως στο περιστατικό ενεπλάκησαν 20 ένοπλοι, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε πλοίο ξηρού φορτίου με σημαία Μπανγκλαντές. Το πλοίο έπλεε προς τη Χαμρίγια, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από το Μαπούτο της Μοζαμβίκης, ανέφερε η εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Σύμφωνα με την Ambrey, «το πλήρωμα φέρεται να βρισκόταν στo πλοίο, ωστόσο, αυτό αξιολογείται ως μη πιθανό. Εχουν υπάρξει αντικρουόμενες αναφορές αναφορικά με το πού βρίσκεται το πλήρωμα», ανέφερε.

Αν επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για πειρατεία, το γεγονός θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανησυχίες για επανεμφάνιση των Σομαλών πειρατών στον Ινδικό Ωκεανό.

Πηγές σχετιζόμενες με τη ναυτική ασφάλεια δήλωσαν τον Δεκέμβριο πως σύμφωνα με τη δική τους αξιολόγηση η επίθεση εκείνο τον μήνα ήταν η πρώτη πειρατεία σε εμπορικό πλοίο από Σομαλούς πειρατές, από το 2017.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT