Επικεφαλής CIA: Υπάρχει ακόμα πιθανότητα για συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα

Επικεφαλής CIA: Υπάρχει ακόμα πιθανότητα για συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα

Νωρίτερα, το Κατάρ ανέφερε ότι Ισραήλ και Χαμάς δεν βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), Ουίλιαμ Μπερνς δήλωσε ότι υπάρχει ακόμα πιθανότητα για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, αν και παραμένουν πολλά περίπλοκα ζητήματα.

«Νομίζω ότι εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα μιας τέτοιας συμφωνίας. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τους Ισραηλινούς, Καταριανούς και Αιγύπτιους ομολόγους μας. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία. Το μόνο πράγμα που νομίζω ότι μπορεί να εγγυηθεί κάποιος είναι ότι οι εναλλακτικές λύσεις είναι χειρότερες», δήλωσε ο αξιωματούχος σε ακρόαση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Νωρίτερα, το Κατάρ ανέφερε ότι το Ισραήλ και η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς δεν βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ομήρων.

«Δεν είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν βλέπουμε τις δύο πλευρές να συγκλίνουν στο λεξιλόγιο που θα μπορούσε να επιλύσει την τρέχουσα διαφωνία για την εφαρμογή μιας συμφωνίας», δήλωσε ο Ματζέντ αλ-Ανσάρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών συνεχίζονται. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή