Ερντογάν: Δηλώνει ότι φοβάται μετάσταση του Ουκρανικού στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Δηλώνει ότι φοβάται μετάσταση του Ουκρανικού στο ΝΑΤΟ

«Ενώ υποστηρίζουμε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, έχουμε πει ότι ειρηνευτικά σχέδια τα οποία αποκλείουν τη Ρωσία δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος σε ξένους διπλωμάτες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα, απευθυνόμενος σε κοινό ξένων διπλωματών στην τουρκική πρωτεύουσα, ότι θα πρέπει να αποφευχθούν κινήσεις που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και πιθανώς να επεκτείνουν τη σύγκρουση στο ΝΑΤΟ.

Η νατοϊκή Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας την οποία έχει στηρίξει στρατιωτικά και πολιτικά, αλλά διατηρεί παράλληλα εγκάρδιες σχέσεις και με τη Μόσχα στην οποία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας σε δείπνο με ξένους διπλωμάτες και πρέσβεις στην Αγκυρα, ο Ερντογάν είπε σήμερα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για να αναβιώσει τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

«Ενώ υποστηρίζουμε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, έχουμε ήδη πει ότι ειρηνευτικά σχέδια που αποκλείουν τη Ρωσία δεν πρόκειται να αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα και να διασφαλίσουμε ότι το εμπόριο σιτηρών μπορεί να γίνεται με ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αποφευχθούν βήματα που θα επιδείνωναν τις συγκρούσεις στην περιοχή και θα τις επέκτειναν στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Τούρκος ηγέτης.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή