Γερμανία: Νέα απεργία στο προσωπικό ασφάλειας των αεροδρομίων

Γερμανία: Νέα απεργία στο προσωπικό ασφάλειας των αεροδρομίων

Στην αντίστοιχη κινητοποίηση της 1ης Φεβρουαρίου περισσότερες από 1.100 πτήσεις ακυρώθηκαν σε 11 μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνδικαλιστική οργάνωση ver.di κάλεσε τους εργαζόμενους στην ασφάλεια των αεροδρομίων και στον έλεγχο των επιβατών να προχωρήσουν σε νέα απεργία την Πέμπτη, στα αεροδρόμια Βερολίνου, Αμβούργου, Καρλσρούης/Μπάντεν Μπάντεν, Κολωνίας/Βόννης και Στουτγάρδης.

Το συνδικάτο, το οποίο εκπροσωπεί 25.000 εργαζόμενους στον κλάδο των υπηρεσιών ασφάλειας αεροδρομίων, επιδιώκει να ασκήσει πίεση στους εργοδότες προκειμένου να βελτιώσουν την προσφορά τους στις εν εξελίξει συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ενωσης Αεροδρομίων Γερμανίας ADV, στην αντίστοιχη κινητοποίηση της 1ης Φεβρουαρίου περισσότερες από 1.100 πτήσεις ακυρώθηκαν σε 11 μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας και η πίεση αυξάνεται ακόμη περισσότερο, όσο πλησιάζουν οι διακοπές του Πάσχα, οι οποίες αρχίζουν στις 22 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συνδικάτου στις διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες, Βόλφγκανγκ Πίπερ, οι κινητοποιήσεις ενδέχεται να επεκταθούν και να ενταθούν.

Η ver.di ζητά αύξηση αποδοχών κατά 2,80 ευρώ/ώρα, με την αποζημίωση υπερωρίας να ξεκινά νωρίτερα.

Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις του Ανεξάρτητου Οργανισμού Αεροσυνοδών (UFO). Τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa απεργούν σήμερα στις πτήσεις που απογειώνονται από το αεροδρόμιο του Μονάχου και αύριο θα απεργήσουν τα πληρώματα των πτήσεων που είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από τη Φρανκφούρτη.

Το συνδικάτο διεκδικεί αυξήσεις 15% στις μηνιαίες αποδοχές, συλλογική σύμβαση διάρκειας 18 μηνών και «αποζημίωση πληθωρισμού» ύψους 3.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT