ΟΗΕ: Παράδοση τροφίμων στη βόρεια Γάζα μέσω δρόμου από το Ισραήλ

ΟΗΕ: Παράδοση τροφίμων στη βόρεια Γάζα μέσω δρόμου από το Ισραήλ

Η αυτοκινητοπομπή έφθασε στο βόρειο τμήμα του θύλακα μέσω ενός ισραηλινού στρατιωτικού δρόμου που περνάει δίπλα από τον συνοριακό φράχτη της Γάζας. Παραδόθηκαν 25.000 μερίδες φαγητού

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα χερσαία διαδρομή χρησιμοποίησαν την Τρίτη τα Ηνωμένα Εθνη, προκειμένου να παραδώσουν τρόφιμα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, για πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες.

Ο συντονιστής του προγράμματος βοήθειας του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, Τζέιμι ΜακΓκόλντρικ, δήλωσε στο Reuters ότι η αυτοκινητοπομπή έφθασε στο βόρειο τμήμα του θύλακα, μέσω ενός ισραηλινού στρατιωτικού δρόμου που περνάει δίπλα από τον συνοριακό φράχτη της Γάζας.

Τρόφιμα για 25.000 ανθρώπους παραδόθηκαν στην πόλη της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, δήλωσε η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP), Σάζα Μογκράμπι. Επρόκειτο για την πρώτη παράδοση του WFP στο βόρειο τμήμα από τις 20 Φεβρουαρίου, κάτι που «αποδεικνύει ότι η μεταφορά τροφίμων οδικώς είναι εφικτή».

«Η πρόσβαση πρέπει να είναι τακτική, ιδίως για τους ανθρώπους στη βόρεια Γάζα που βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας», δήλωσε η Μογκράμπι. «Χρειαζόμαστε σημεία εισόδου απευθείας στον Βορρά».

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι τουλάχιστον 576.000 άνθρωποι στη Γάζα, το ένα τέταρτο του πληθυσμού, βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με το Ισραήλ για να αυξήσουν την ποσότητα της βοήθειας «τόσο μέσω του Κερέμ Σαλόμ όσο και μέσω ενός νέου περάσματος, απ’ όπου εισήλθαν τα πρώτα φορτηγά χθες το βράδυ».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT