Η Ελλάδα ανανεώνει την Τελετή Αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ελλάδα ανανεώνει την Τελετή Αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στην τελετή, στην αρχαία Ολυμπία, που είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα, θα συμμετάσχει μια νέα Πρωθιέρεια και νέος μουσικοσυνθέτης, ενώ θα παρουσιαστούν επανασχεδιασμένες ενδυμασίες Ιερειών

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα ανανεώνει την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας, ενόψει των Αγώνων του Παρισιού 2024.

Στην τελετή, στην αρχαία Ολυμπία, που είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα, θα συμμετάσχει μια νέα Πρωθιέρεια και νέος μουσικοσυνθέτης, ενώ θα παρουσιαστούν επανασχεδιασμένες ενδυμασίες Ιερειών.

Η ηθοποιός Μαίρη Μηνά που θα αναλάβει τον ρόλο της Πρωθιέρειας για πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσει ένα κοίλο κάτοπτρο για να ανάψει τη δάδα. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ελπίζω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε», δήλωσε η κ. Μηνά στην σημερινή παρουσίαση της Τελετής στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προσθέτοντας: «Είμαι πολύ τυχερή που αναλαμβάνω τώρα τα ηνία».

Η Ελλάδα ανανεώνει την Τελετή Αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-1
Η ηθοποιός Μαίρη Μηνά (Intime)

Οι νέες ενδυμασίες που θα φορέσουν η κ. Μηνά και οι ιέρειες θα είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες τελετές, ασπρόμαυρες (σε αντίθεση με τις λευκές ή γαλάζιες του παρελθόντος).

Μετά την παραδοσιακή Τελετή Αφής, η Πρωθιέρεια θα παραδώσει τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο, στην άκρη του αρχαίου Ολυμπιακού σταδίου για την έναρξη της ελληνικής σκυταλοδρομίας, διάρκειας 11 ημερών.

Ακολούθως, η φλόγα θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού στην Αθήνα στις 26 Απριλίου πριν «διανυκτερεύσει» στη Γαλλική Πρεσβεία στην ελληνική πρωτεύουσα και στη συνέχεια αναχωρήσει την επόμενη μέρα για τη Γαλλία με ένα τρικάταρτο πλοίο, το «Belem».

Η Ελλάδα ανανεώνει την Τελετή Αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-2
Νέες στολές για τις ιέρειες (Intime)

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου, με έως και 150.000 άτομα να αναμένεται να παραστούν στην τελετή στο Παλιό Λιμάνι της νότιας πόλης πριν ξεκινήσει το γαλλικό σκέλος της σκυταλοδρομίας.

Η Μασσαλία, που ιδρύθηκε από Ελληνες αποίκους της Φώκαιας γύρω στο 600 π.Χ., θα φιλοξενήσει τους αγώνες ιστιοπλοΐας.

Η γαλλική λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 68 ημέρες και θα κορυφωθεί με την Τελετή Εναρξης των Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT