Νιγηρία: Απαγωγείς ζητούν 620.000 δολάρια για να απελευθερώσουν 286 μαθητές

Νιγηρία: Απαγωγείς ζητούν 620.000 δολάρια για να απελευθερώσουν 286 μαθητές

Απήγαγαν 286 μαθητές και το προσωπικό ενός σχολείου στην πόλη Κουρίγκα. «Εδωσαν προθεσμία 20 ημερών από την ημερομηνία της απαγωγής, για την καταβολή των λύτρων», ανέφερε στο Reuters τοπικός αξιωματούχος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύτρα 620.000 δολαρίων ζητούν οι ένοπλοι που απήγαγαν 286 μαθητές και το προσωπικό ενός σχολείου στη βόρεια Νιγηρία, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος των οικογενειών και ένας τοπικός δημοτικός σύμβουλος.

Η πρώτη μαζική απαγωγή μαθητών στη χώρα από το 2021, σημειώθηκε στις 7 Μαρτίου στην πόλη Κουρίγκα, στη βορειοδυτική πολιτεία Καντούνα.

Ο Τζουμπρίλ Αμινού, ηγέτης της κοινότητας ο οποίος παράλληλα ενεργεί και ως εκπρόσωπος των οικογενειών των απαχθέντων, δήλωσε ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τους απαγωγείς την Τρίτη.

«Απαίτησαν λύτρα ύψους 1 δισ. νάιρα (τοπικό νόμισμα) για όλους τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου», δήλωσε ο Αμίνου.

«Εδωσαν προθεσμία 20 ημερών από την ημερομηνία της απαγωγής, για την καταβολή των λύτρων. Είπαν ότι θα σκοτώσουν όλους τους μαθητές και το προσωπικό αν δεν ικανοποιηθεί η απαίτησή τους».

Το ποσό των λύτρων επιβεβαίωσε από την πλευρά του και ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Κουρίγκα, Ιντρίς Ιμπραχίμ, λέγοντας πως «οι απαγωγείς κάλεσαν στην κοινότητα μέσω του Τζουμπρίλ Αμινού».

«Τηλεφώνησαν από έναν κρυφό αριθμό, ωστόσο, οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον αριθμό», δήλωσε ο Ιμπραχίμ στο Reuters.

Η απαίτηση για λύτρα ανέρχεται σε περισσότερα από 2.000 δολάρια ανά όμηρο, ή περισσότερο από το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Νιγηρία, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή