Η Cognition ανακοίνωσε τον Devin, έναν αυτόνομο προγραμματιστή λογισμικού ΑΙ

Η Cognition ανακοίνωσε τον Devin, έναν αυτόνομο προγραμματιστή λογισμικού ΑΙ

Ξεπερνά τις δυνατότητες κωδικοποίησης των σημερινών Μεγάλων Γλωσσικών Μοντέλων (LLM) και μπορεί να εκπαιδεύσει και άλλα μοντέλα AI

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Cognition AI παρουσίασε τον Devin, που περιγράφεται ως ο πρώτος πλήρως αυτόνομος μηχανικός λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο. 

Η Cognition AI δημιουργήθηκε από τους εξπέρ της κωδικοποίησης Σκοτ Βου, Στίβεν Χάο και Ουόλντεν Γιάν, με χρηματοδότηση ύψους 21 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Founders Fund του Πίτερ Θιέλ

Eνας από τους ιδρυτές, ο Σκοτ Βου, περιέγραψε τον Devin ως έναν «ακούραστο συνεργάτη», ικανό να εργάζεται μαζί με ανθρώπους ή να ολοκληρώνει ανεξάρτητα ολόκληρα έργα. 

Το Devin είναι πολύ πιο εξελιγμένο από τα αντίστοιχα εργαλεία του OpenAI και του CoPilot της Microsoft. Μοιάζει με ΑΙ agent που αναπτύσσει ολοκληρωμένο λογισμικό με υποδείξεις φυσικής γλώσσας αντί να παράγει μεμονωμένα τμήματα κώδικα. 

Η Cognition AI κυκλοφόρησε μια σειρά από βίντεο που περιγράφουν λεπτομερώς τις δυνατότητες του Devin σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών.



Ορισμένες από τις εφαρμογές του Devin:

  • Προσαρμοστικότητα σε νέες τεχνολογίες: Ο Devin εκτέλεσε με επιτυχία το ControlNet on Modal για τη δημιουργία εικόνων ενσωματωμένων με κρυφά μηνύματα, αποδεικνύοντας την ικανότητά του να μαθαίνει δημιουργικά και να προσαρμόζεται από τις εισόδους.
  • Ανάπτυξη εφαρμογών από άκρο σε άκρο: Ο Devin ανέπτυξε αυτόνομα έναν διαδραστικό ιστότοπο που προσομοιώνει το Game of Life. Ο Devin διαχειρίστηκε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του έργου, από την ενσωμάτωση λειτουργιών βάσει αιτημάτων χρηστών έως την ανάπτυξη της εφαρμογής στο Netlify.
  • Αυτόνομο debugging: Eνα άλλο από τα βασικά χαρακτηριστικά του Devin είναι η ικανότητά του να εντοπίζει και να διορθώνει σφάλματα μέσα σε βάσεις κώδικα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Η Cognition το απέδειξε αυτό δείχνοντας το Devin να συντηρεί και να κάνει debugging σε ένα ανταγωνιστικό βιβλίο προγραμματισμού ανοικτού κώδικα.
  • Εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης: Διευρύνοντας τα όρια του ρόλου της τεχνητής νοημοσύνης στη μηχανική λογισμικού, το Devin δημιούργησε αυτόνομα και τελειοποίησε ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM), δίνοντας μόνο έναν σύνδεσμο σε ένα ερευνητικό αποθετήριο στο GitHub. Πρόκειται για ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ικανό να δημιουργεί αυτόνομα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

 


Οι ικανότητες του Devin αξιολογήθηκαν αυστηρά στο SWE-bench. Αυτή η απαιτητική δοκιμασία ζητά από τους agents να επιλύσουν πραγματικά προβλήματα του GitHub σε αποθετήρια ανοικτού κώδικα.

Οι επιδόσεις του Devin ήταν αξιοσημείωτες, επιλύοντας σωστά το 13,86% των ζητημάτων, ένα τεράστιο άλμα σε σχέση με την προηγούμενη τεχνολογία αιχμής, η οποία κατάφερε μόνο το 1,96%.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Βου δήλωσε: «Το να διδάξουμε την τεχνητή νοημοσύνη να γίνει προγραμματιστής είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ βαθύ αλγοριθμικό πρόβλημα που απαιτεί από το σύστημα να λαμβάνει πολύπλοκες αποφάσεις και να κοιτάζει μερικά βήματα στο μέλλον για να αποφασίσει ποια διαδρομή θα πρέπει να επιλέξει. Είναι σχεδόν σαν αυτό το παιχνίδι που όλοι παίζουμε στο μυαλό μας εδώ και χρόνια και τώρα υπάρχει αυτή η ευκαιρία να το κωδικοποιήσουμε σε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης».

Αυτή η βελτίωση καταδεικνύει τις προηγμένες ικανότητες επίλυσης προβλημάτων του Devin και τις δυνατότητές του να βελτιώσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα στην ανάπτυξη λογισμικού.

Η ικανότητα του Devin να εκτελεί αυτόνομα πολύπλοκες εργασίες μηχανικής λογισμικού προσφέρει μια ματιά σε ένα μέλλον στο οποίο ο χειροκίνητος προγραμματισμός θα έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας: «Είναι δουλειά μας να δημιουργήσουμε τέτοια τεχνολογία ώστε κανείς να μη χρειάζεται να κάνει προγραμματισμό. Και το ότι η γλώσσα του προγραμματισμού είναι πλέον ανθρώπινη, αυτό μετατρέπει τους πάντες σε δυνάμει προγραμματιστές. Πρόκειται για το θαύμα της τεχνητής νοημοσύνης».

Με πληροφορίες από το DailyAI

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή