Ζαπορίζια: Αναφορές για «ουκρανικό βομβαρδισμό σε κρίσιμες υποδομές» του πυρηνικού εργοστασίου

Ζαπορίζια: Αναφορές για «ουκρανικό βομβαρδισμό σε κρίσιμες υποδομές» του πυρηνικού εργοστασίου

Οπως αναφέρει η υπό ρωσικό έλεγχο διοίκηση, υπήρξε ρίψη ενός εκρηκτικού μηχανισμού κοντά σε φράχτη όπου βρίσκονται δεξαμενές καυσίμου ντίζελ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και τελεί πλέον υπό ρωσικό έλεγχο, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε κρίσιμης σημασίας υποδομές.

Οπως αναφέρει το εργοστάσιο, υπήρξε ρίψη ενός εκρηκτικού μηχανισμού κοντά σε φράχτη όπου βρίσκονται δεξαμενές καυσίμου ντίζελ.

«Τέτοιες επιθέσεις είναι απαράδεκτες», δήλωσε.

Δεν κατέστη άμεσα σαφές ο χρόνος που έλαβε χώρα η επίθεση, ενώ το πρακτορείο Reuters δεν κατάφερε να επαληθεύσει τις αναφορές των δύο πλευρών από το πεδίο της μάχης.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Ράφαελ Γκρόσι, έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για τον κίνδυνο των επιθέσεων κατά του εργοστασίου.

Η Ρωσία και η Ουκρανία, οι οποίες βρίσκονται σε πόλεμο εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη για τέτοιους βομβαρδισμούς στο παρελθόν, οι οποίοι έχουν πλήξει γραμμές ηλεκτρισμού και έχουν θέσει σε κίνδυνο γεννήτριες του εργοστασίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή