Ιταλία: Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στο TikTok λόγω μη προστασίας των ανηλίκων

Ιταλία: Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στο TikTok λόγω μη προστασίας των ανηλίκων

Ο ιταλικός εποπτικός φορέας κατηγόρησε την πλατφόρμα ότι «δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για να αποφύγει τη διάδοση (επιβλαβούς) περιεχομένου»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας επέβαλε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στο TikTok, επειδή «δεν κατάφερε να ελέγξει τη διάδοση περιεχομένου που απειλούσε την ασφάλεια ανηλίκων και άλλων ευάλωτων ατόμων».

Η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία, AGCM ανακοίνωσε ότι το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική ByteDance, δεν είχε λάβει υπόψη της τα τρωτά σημεία των εφήβων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, όπως η τάση για αντιγραφή ομαδικών συμπεριφορών.

Ο εποπτικός φορέας κατηγόρησε την πλατφόρμα ότι «δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για να αποφύγει τη διάδοση (επιβλαβούς) περιεχομένου», με το περιεχόμενο αυτό να «επαναπροτείνεται συστηματικά στους χρήστες», από τον αλγόριθμο. 

Εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε στο CNN ότι διαφωνεί με την απόφαση της AGCM. «Εδώ και καιρό έχουμε περιορίσει την ορατότητα αυτού του περιεχομένου σε (άτομα κάτω των 18 ετών)», απάντησε.

Σημειώνεται ότι το TikTok βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών και έχει ήδη βρεθεί αντιμέτωπο με πρόστιμα συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή