Γερμανία: Συνεχίζονται οι απεργίες στα αεροδρόμια – Ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις

Γερμανία: Συνεχίζονται οι απεργίες στα αεροδρόμια – Ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις

Μόνο σήμερα αναμένεται πως θα ακυρωθούν πάνω από 580 πτήσεις, επηρεάζοντας τουλάχιστον 90.000 ταξιδιώτες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες εκτιμάται ότι επηρεάζει η σημερινή απεργία του προσωπικού ασφαλείας στα αεροδρόμια του Βερολίνου, του Αμβούργου, της Στουτγάρδης, της Καρλσρούης/Μπάντεν-Μπάντεν και της Κολωνίας/Βόννης. Ανάλογη κατάσταση αναμένεται αύριο στα αεροδρόμια του Ανόβερου, του Ντόρτμουντ, της Δρέσδης, της Λειψίας και, για δεύτερη μέρα, στο αεροδρόμιο Καρλσούρης/Μπάντεν-Μπάντεν.

Σύμφωνα με την Ενωση Αεροδρομίων Γερμανίας (ADV), μόνο σήμερα θα ακυρωθούν συνολικά περισσότερες από 580 πτήσεις, επηρεάζοντας τουλάχιστον 90.000 ταξιδιώτες. Ενδεικτικά, στα αεροδρόμια Βερολίνου, Στουτγάρδης και Αμβούργου είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα καμία αναχώρηση.

Η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di, η οποία εκπροσωπεί 25.000 υπαλλήλους ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών ασφαλείας στα αεροδρόμια, ζητά αύξηση αποδοχών 2,80 ευρώ/ώρα σε διάστημα 12 μηνών και αλλαγές στις πληρωμές των υπερωριών. Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί πέντε κύκλοι διαπραγματεύσεων χωρίς αποτέλεσμα και ο επόμενος κύκλος έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου.

Σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις βρίσκονται και τα μέλη πληρωμάτων καμπίνας της Lufthansa, τα οποία απήργησαν και χθες και προχθές, αλλά και οι μηχανοδηγοί των τρένων των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) οι οποίοι ακινητοποίησαν τους συρμούς την Τρίτη και την Τετάρτη.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει κατά τις διακοπές του Πάσχα, οι οποίες για τα σχολεία στη Γερμανία αρχίζουν στις 22 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT