Ιαπωνία: Η γάτα που πρέπει να αποφεύγουν οι κάτοικοι μιας ολόκληρης πόλης

Ιαπωνία: Η γάτα που πρέπει να αποφεύγουν οι κάτοικοι μιας ολόκληρης πόλης

Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, η γάτα έπεσε μέσα σε ένα δοχείο με τοξικά χημικά, σε εργοστάσιο μετάλλων. Υλικό από κάμερα ασφαλείας δείχνει τη γάτα να απομακρύνεται από το εργοστάσιο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση προς τους κατοίκους της πόλης Φουκουγιάμα να μην πλησιάσουν ή αγγίξουν μια γάτα που φαίνεται πως έπεσε μέσα σε ένα δοχείο με τοξικά χημικά, πριν εξαφανιστεί, εξέδωσαν οι Αρχές της Ιαπωνίας.

Η αναζήτηση του ζώου ξεκίνησε αφού ένας υπάλληλος εργοστασίου μετάλλων στη συγκεκριμένη πόλη της δυτικής Ιαπωνίας εντόπισε ένα ίχνος που προσομοιάζει σε αποτύπωμα γάτας, κοντά σε ένα δοχείο που περιέχει εξασθενές χρώμιο, στοιχείο εξαιρετικά τοξικό και καρκινογόνο.

Τυχόν επαφή με εξασθενές χρώμιο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του δέρματος, ενώ η εισπνοή του μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου χρησιμοποιούν προστατευτικά μέσα για το πρόσωπο και τα χέρια όταν καλούνται να χρησιμοποιήσουν τη χημική αυτή ουσία.

Υλικό από κάμερα ασφαλείας του εργοστασίου που δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει τη γάτα να απομακρύνεται από το εργοστάσιο, χωρίς να είναι γνωστή προς το παρόν η τύχη της. Δεν είναι σαφές πώς η γάτα ήρθε σε επαφή με την ουσία, ο οποία ήταν αποθηκευμένη σε δεξαμενή βάθους τριών μέτρων.

«Ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία, τις Αρχές της Φουκουγιάμα και τους γείτονες του εργοστασίου μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας Nomura Plating Fukuyama Factory. Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα μέρος του προστατευτικού καλύμματος της δεξαμενής φαινόταν να έχει μετακινηθεί.

«Το περιστατικό μάς έκανε να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη λήψης μέτρων για να αποτρέπουμε μικρά ζώα, όπως γάτες, από το να εισέλθουν μέσα στις δεξαμενές, κάτι που δεν είχαμε προβλέψει ποτέ πριν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να καλέσουν αμέσως την αστυνομία αν συναντήσουν μια γάτα που μοιάζει «αφύσικη», κρατώντας αποστάσεις από το ζώο.

Περιβαλλοντικοί αξιωματούχοι της Φουκουγιάμα εκτιμούν ότι η γάτα μπορεί και να πέθανε, ως αποτέλεσμα της επαφής της με τη δηλητηριώδη χημική ουσία.

Πηγή: The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT