Ρωσία: «Ουκρανικοί βομβαρδισμoί σε εκλογικά τμήματα της Χερσώνας»

Ρωσία: «Ουκρανικοί βομβαρδισμoί σε εκλογικά τμήματα της Χερσώνας»

Σύμφωνα με αξιωματούχους διορισμένους από τη Μόσχα, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν κτίρια που χρησιμοποιούνται ως εκλογικά τμήματα στους οικισμούς Κακχόβκα και Μπριλίβκα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εκλογικά τμήματα βομβαρδίστηκαν από ουκρανικές δυνάμεις σε τμήμα της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας που ελέγχεται από τη Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχους διορισμένους από τη Μόσχα.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα διεξαγωγής των ρωσικών προεδρικών εκλογών. Θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή και θα διεξαχθούν και στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας ή ακόμη και στην Υπερδνειστερία, το φιλορωσικό αυτονομιστικό έδαφος της Μολδαβίας.

Η εκλογική επιτροπή στο ρωσικό κατεχόμενο τμήμα της ουκρανικής επαρχίας ανέφερε στο Telegram ότι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν κτίρια που χρησιμοποιούνται ως εκλογικά τμήματα στους οικισμούς Κακχόβκα και Μπριλίβκα.

Σύμφωνα την επιτροπή, ένας απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκαν και κτίρια υπέστησαν ζημιές. Το Reuters, σύμφωνα με το ΑΠΕ, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό αυτό.

Η Ουκρανία, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ έχουν καταγγείλει ως «παράνομη» τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών σε εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία στην Ουκρανία και θεωρούν τα αποτελέσματα των εκλογών εκεί άκυρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή