ΔΝΤ: Ερευνα για περιστάτικο κυβερνοεπίθεσης – «Παραβιάστηκαν e-mail»

ΔΝΤ: Ερευνα για περιστάτικο κυβερνοεπίθεσης – «Παραβιάστηκαν e-mail»

Οπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επηρεάστηκαν, δεν διατρέχουν πλέον κίνδυνο ασφάλειας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιστατικό που σχετίζεται με την κυβερνοασφάλεια διερευνά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Οπως δήλωσε την Παρασκευή, το περιστατικό, το οποίο συνδέεται με λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έγινε αντιληπτό τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 16 Φεβρουαρίου.

«Η έρευνα διαπίστωσε ότι έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραβιάστηκαν», ανέφερε το ΔΝΤ. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα e-mail που επηρεάστηκαν, δεν διατρέχουν πλέον κίνδυνο ασφάλειας.

Πηγή με γνώση του θέματος, δήλωσε στο Reuters ότι οι λογαριασμοί που παραβιάστηκαν δεν περιλαμβάνουν εκείνους της επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ή άλλων κορυφαίων αξιωματούχων.

«Κανένας από τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ανώτατης διοίκησης δεν παραβιάστηκε», δήλωσε η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αντιμετώπισε πρόσφατα ένα περιστατικό κυβερνοεπίθεσης, το οποίο εντοπίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2024. Η έρευνα που ακολούθησε, με τη βοήθεια ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων κυβερνοασφάλειας, προσδιόρισε τη φύση της παραβίασης και ελήφθησαν μέτρα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι 11 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΔΝΤ παραβιάστηκαν. Οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επηρεάστηκαν, είναι εκ νέου ασφαλείς. Δεν έχουμε καμία ένδειξη περαιτέρω παραβίασης, πέραν αυτών των λογαριασμών, προς το παρόν. Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται.

Το ΔΝΤ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του την πρόληψη και την αποτροπή περιστατικών κυβερνοεπίθεσης και όπως όλοι οι Οργανισμοί, έχει την επίγνωση ότι δυστυχώς τέτοια περιστατικά συμβαίνουν. Το ΔΝΤ διαθέτει ισχυρό πρόγραμμα κυβερνοασφάλειας για να ανταποκρίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά σε τέτοια περιστατικά».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή