Ουκρανία: «12 οι επιθέσεις drone» κατά ρωσικών διυλιστηρίων πετρελαίου

Ουκρανία: «12 οι επιθέσεις drone» κατά ρωσικών διυλιστηρίων πετρελαίου

«Η υπηρεσία εξακολουθεί να εφαρμόζει μια στρατηγική που έχει σκοπό να υπονομεύσει τις οικονομικές δυνατότητες της Ρωσίας και να μειώσει τη ροή πετροδολαρίων τα οποία ο εχθρός κατευθύνει στον πόλεμο»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλου βεληνεκούς ουκρανικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας SBU έπληξαν 12 ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου μέχρι τώρα στη διάρκεια του πολέμου, δήλωσε σήμερα πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών στο Reuters.

Αξιωματούχοι στην περιφέρεια της νότιας Ρωσίας Κρασνοντάρ ανέφεραν πως ουκρανικά drones επιτέθηκαν στο διυλιστήριο πετρελαίου της πόλης Σλαβιάνσκ, 70 χλμ. βόρεια της περιφερειακής πρωτεύουσας, στη διάρκεια της νύχτας.

Η ουκρανική πηγή δήλωσε πως το διυλιστήριο, που επεξεργάζεται περίπου 4,5 εκατ. μετρικούς τόνους αργού ετησίως και παράγει καύσιμα κυρίως για εξαγωγές, δέχθηκε επίθεση σε επιχείρηση που διενήργησαν η υπηρεσία ασφαλείας SBU και άλλες ουκρανικές δυνάμεις.

«Η υπηρεσία εξακολουθεί να εφαρμόζει μια στρατηγική που έχει σκοπό να υπονομεύσει τις οικονομικές δυνατότητες της Ρωσίας και να μειώσει τη ροή πετροδολαρίων τα οποία ο εχθρός κατευθύνει στον πόλεμο», είπε η πηγή.

«Συνολικά, drones της SBU έχουν επιτεθεί πρόσφατα με επιτυχία σε 12 διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία».

Ο αριθμός δεν περιλαμβάνει επιχειρήσεις που διενήργησε η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GUR, η οποία επιτίθεται επίσης σε διυλιστήρια με drones, δήλωσε μια δεύτερη πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.

Καταρρίψεις 

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Κυριακής, ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-8 το οποίο κατευθυνόταν προς τη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως το ελικόπτερο καταρρίφθηκε στην περιοχή Σούμι της Ουκρανίας.

Εξάλλου, ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) καταρρίφθηκε στη ρωσική περιφέρεια Καλούγκα, όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Δεν αναφέρθηκαν απώλειες ή ζημιές, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT