Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών μετακομίζει στην πρώην κατοικία του Μπερλουσκόνι στη Ρώμη

Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών μετακομίζει στην πρώην κατοικία του Μπερλουσκόνι στη Ρώμη

Μέρος του ιταλικού Τύπου μιλά για «ιστορική νέμεση», καθώς ο Μπερλουσκόνι χαρακτήριζε τους ξένους δημοσιογράφους «ορκισμένους εχθρούς του» και «συμμορία κομμουνιστών».

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών της Ιταλίας μετακομίζει, αύριο, στην πρώην κατοικία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Ρώμη. Πρόκειται για τον πρώτο όροφο του Μεγάρου Γκρατσιόλι, με γραφεία και αίθουσες χιλίων εξακοσίων τετραγωνικών μέτρων, δίπλα ακριβώς από την κεντρική πλατεία Πιάτσα Βενέτσια της Αιώνιας Πόλης.

Ο «Καβαλιέρε» έζησε σε αυτό το διαμέρισμα του δεκάτου ογδόου αιώνα σχεδόν είκοσι χρόνια, μέχρι το 2019. Στους χώρους του συνάντησε πολλούς αρχηγούς ιταλικών κομμάτων και ξένων κρατών, και στα σαλόνια του οργανώθηκαν αυτά που ο «μίστερ τιβί» χαρακτήρισε «δείπνα επιπέδου». 

Μετά από προετοιμασίες και έργα προσαρμογής που κράτησαν έναν χρόνο, στις αίθουσες του Παλάτσο Γκράτσιόλι μεταφέρεται, τώρα, η Associazione Stampa Estera in Italia (Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας), η οποία ιδρύθηκε στην Ρώμη και μετρά, σε όλη την Ιταλία, 450 μέλη.

Μέρος του ιταλικού Τύπου κάνει λόγο για «ιστορική νέμεση», καθώς ο Μπερλουσκόνι είχε υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι «οι ξένοι δημοσιογράφοι ήταν ορκισμένοι εχθροί του».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πρόσφατα, στο πλαίσιο δείπνου με δημοσιογράφους σε ξενοδοχείο της Ρώμης:

«Δεν ξέρω τι θα σκέπτεται ο Μπερλουσκόνι από εκεί που βρίσκεται τώρα για το ότι η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, αυτή η “συμμορία κομμουνιστών” όπως θα την χαρακτήριζε, μετακομίζει στην πρώην κατοικία του εδώ στην Αιώνια Πόλη. Αλλά έτσι είναι η ζωή, συμβαίνουν και αυτά.»

Αύριο το πρωί η νέα έδρα της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών πρόκειται να εγκαινιάσει επίσημα τα γραφεία της, σε τελετή στην οποία θα πάρουν μέρος ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Αντόλφο Ούρσο, κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή