Πόλεμος στη Γάζα: Νεκρός από ισραηλινά πυρά ο Μαρουάν Ισα, κορυφαίο στέλεχος της Χαμάς

Πόλεμος στη Γάζα: Νεκρός από ισραηλινά πυρά ο Μαρουάν Ισα, κορυφαίο στέλεχος της Χαμάς

Ο τρίτος στην ιεραρχία της Χαμάς σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μαρουάν Ισα, τρίτος στην ιεραρχία της Χαμάς, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο Μαρουάν Ισα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ο Μαρουάν Ισα, 58 ή 59 ετών, ήταν ο υπαρχηγός του Μοχάμεντ Ντέιρ, του διοικητή των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς. Ενα από τα πλέον καταζητούμενα από το Ισραήλ στελέχη της Χαμάς, από τους ιθύνοντες της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, ο Μαρουάν Ισα είναι το πλέον υψηλόβαθμο μέλος της ηγεσίας της Χαμάς που σκοτώνεται στην Γάζα από την έναρξη του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, αλλά και ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χέρτσι Χαλέβι, είχαν ανακοινώσει προ ημερών ότι ο Μαρουάν Ισα και ένα ακόμη στέλεχος της Χαμάς έγιναν στόχος ισραηλινής επιδρομής κατά υπόγειου κρησφύγετου στην κεντρική Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή