Χιλιάδες παιδιά θα απομακρυνθούν από μεθοριακή πόλη της Ρωσίας λόγω βομβαρδισμών

Χιλιάδες παιδιά θα απομακρυνθούν από μεθοριακή πόλη της Ρωσίας λόγω βομβαρδισμών

Περίπου 9.000 παιδιά θα απομακρυνθούν από τη μεθοριακή πόλη Μπέλγκοροντ της Ρωσίας και από πολλές περιοχές της ευρύτερης περιοχής λόγω των ουκρανικών βομβαρδισμών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 9.000 παιδιά θα απομακρυνθούν από τη μεθοριακή πόλη Μπέλγκοροντ της Ρωσίας και από πολλές περιοχές της ευρύτερης περιοχής λόγω των ουκρανικών βομβαρδισμών, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο κυβερνήτης της περιοχής Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Η πρώτη ομάδα 1.200 παιδιών θα απομακρυνθεί στις 22 Μαρτίου, δήλωσε ο Γκλάντκοφ.

Το Μπέλγκοροντ, περιοχή πάνω από 600 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα, απέχει μόλις μισή ώρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, γεγονός που την καθιστά ζωτικής σημασίας σταθμό για τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού, αλλά και ευάλωτη σε διασυνοριακές επιθέσεις.

«Νεκροί Ουκρανοί σαμποτέρ κοντά στα σύνορα»

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι πραγματοποίησε προληπτικά πλήγματα εναντίον δύο ομάδων Ουκρανών σαμποτέρ κοντά στα σύνορα με τις περιοχές Μπέλγκοροντ και Κουρσκ.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ομάδες σαμποτέρ φέρονται να «εξουδετερώθηκαν», σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT