«Ανευ προηγουμένου επιχείρηση» κατά των ναρκωτικών αναγγέλλει ο Μακρόν από τη Μασσαλία

«Ανευ προηγουμένου επιχείρηση» κατά των ναρκωτικών αναγγέλλει ο Μακρόν από τη Μασσαλία

Η επιχείρηση που διεξάγεται στη Μασσαλία «τις τελευταίες 24 ώρες», σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, θα κινητοποιήσει πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη για αρκετές εβδομάδες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφτασε στη Μασσαλία σήμερα Τρίτη, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής επίσκεψης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η καταπολέμηση των ναρκωτικών.

«Στη Μασσαλία και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας έχουμε ξεκινήσει μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση για να σταματήσουμε τη διακίνηση ναρκωτικών και να διασφαλίσουμε τη δημοκρατική τάξη», έγραψε στο Χ.

Η επιχείρηση που διεξάγεται στη Μασσαλία «τις τελευταίες 24 ώρες», σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, θα κινητοποιήσει πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη για αρκετές εβδομάδες.

Ο Μακρόν προσήλθε μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, και Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντιπόν-Μορέτι, καθώς και με την υφυπουργό, Σαμπρίνα Αγκρέστι-Ρουμπάς, με την οποία είχαν φθάσει την προηγούμενη ημέρα.

Η επίσκεψη έρχεται έπειτα από μία περίοδο αστυνομικών επιχειρήσεων καταδίωξης δύο βασικών συμμοριών οι οποίες ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας.

49 νεκροί το 2023

Δεκατρείς νεαροί, φερόμενοι ως μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, συνελήφθησαν πριν από μία εβδομάδα στη Μασσαλία, τη Ρεν και την Αλπ-ντε-Ουτ-Προβάνς, στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα δολοφονίας στην Ισπανία.

Δέκα από αυτούς παραπέμφθηκαν σε δίκη το Σάββατο, σύμφωνα με την Εισαγγελία της Μασσαλίας. Οι συλλήψεις έγιναν λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη στο Μαρόκο του 33χρονου Φέλιξ Μπινγκουί, του φερόμενου ως επικεφαλής της δεύτερης συμμορίας με έδρα τη Μασσαλία.

Ο πόλεμος για τον έλεγχο των σημείων διακίνησης ναρκωτικών αιματοκύλησε την πόλη το 2023, σε επεισόδια με 49 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τέσσερα παράπλευρα θύματα.

Στις αρχές Μαρτίου, οι δικαστές της Μασσαλίας προειδοποίησαν για τις διαστάσεις του οργανωμένου εγκλήματος, τονίζοντας ότι «κινδυνεύουν να χάσουν τον πόλεμο». 

Με πληροφορίες από Le Monde

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή