Ουκρανός ΥΠΕΞ: Η καθυστέρηση της αμερικανικής βοήθειας «σοκάρει»

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Η καθυστέρηση της αμερικανικής βοήθειας «σοκάρει»

«Αυτό που πραγματικά μας σοκάρει είναι ότι η απόφαση ακόμη δεν έχει εγκριθεί. Πλησιάζουμε στα τέλη Μαρτίου και οι συζητήσεις συνεχίζονται», είπε ο Ντμίτρο Κουλέμπα, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι «η αμερικανική βοήθεια θα έρθει» στο τέλος

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία είναι «σοκαρισμένη» από το γεγονός ότι έχει κολλήσει στο αμερικανικό Κογκρέσο εδώ και μήνες, λόγω πολιτικών αντιπαραθέσεων, η έγκριση της νέας αμερικανικής βοήθειας προς το Κίεβο.

«Αυτό που πραγματικά έχει σημασία και μας σοκάρει είναι ότι η απόφαση ακόμη δεν έχει εγκριθεί. Πλησιάζουμε στα τέλη Μαρτίου και οι συζητήσεις συνεχίζονται», είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Κουλέμπα εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι «η αμερικανική βοήθεια θα έρθει» στο τέλος. «Πρόκειται για την εμπιστοσύνη στην ικανότητα των ΗΠΑ να υποστηρίζουν χώρες που σέβονται τους ίδιους κανόνες και τις αρχές που υπερασπίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ολόκληρο τον κόσμο», υποστήριξε.

Η Ουκρανία από την πλευρά της, δεν απορρίπτει την ιδέα, που πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ, να παρέχεται αυτή η βοήθεια με τη μορφή δανείων και όχι δωρεών, αλλά θα πρέπει να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει αυτό, συμπλήρωσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ. «Δεν σοκαριζόμαστε όταν ακούμε αυτή την πρόταση να έρχεται από τις ΗΠΑ. Πρέπει πραγματικά να δούμε τις λεπτομέρειες», δήλωσε συγκεκριμένα.

Οι δηλώσεις του Ντμίτρο Κουλέμπα έγιναν την επομένη της επίσκεψης στο Κίεβο του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιχαμ.

Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν ζητά από πέρυσι από το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να συνεχίσει έτσι να παρέχεται στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, όμως το αδιέξοδο για το ζήτημα παραμένει καθώς το πακέτο αυτό εγκρίθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου από τη Γερουσία αλλά ακόμη δεν έχει λάβει το πράσινο φως από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή