Αλβανία: Ο Ράμα έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο – Η απάντησή του (βίντεο)

Αλβανία: Ο Ράμα έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο – Η απάντησή του (βίντεο)

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου στα Τίρανα, όταν η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού Syri TV, Αμπρόζια Μέτα, ρώτησε τον Ράμα σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία περιστατικό ανάμεσα στον πρωθυπουργό Εντι Ράμα και μία δημοσιογράφο, καθώς αποτυπώνεται σε βίντεο να τη σπρώχνει ύστερα από ερώτησή της και να αποχωρεί από το σημείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Αλβανός πρωθυπουργός προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα, όταν η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού Syri TV, Αμπρόζια Μέτα, ρώτησε τον Ράμα σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν.

«Ρωτούσα τον Ράμα για την επένδυση στο Σαζάν και αν πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο όπως αυτό στο λιμάνι του Δυρραχίου. Μου είπε: “Πήγαινε να δεις” και με άγγιξε στο μάγουλο με το χέρι του. Του είπα: “Μην με αγγίζεις”», δήλωσε η Μέτα στο Balkan Investigative Reporting Network.

«Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός Ράμα επιδεικνύει τη συνήθη αλαζονεία του προς τους δημοσιογράφους. Λυπάμαι που ο επικεφαλής της κυβέρνησης δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του όταν ερωτάται για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ράμα απέρριψε τα όσα καταγγέλλονται, γράφοντας στο Χ ότι δεν υπήρξε «τίποτα που να προσομοιάζει σε επίθεση» και ότι «όλες οι ερωτήσεις απαντήθηκαν υπομονετικά».

«Συγγνώμη;», διερωτάται ο Αλβανός πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας πως «όχι μόνο δεν έχω να απολογηθώ, αλλά απορρίπτω τον χαρακτηρισμό του “ηγέτη που έδειξε περιφρόνηση προς τον Τύπο”, ο οποίος απλά δεν ισχύει, διότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχω εμπλακεί σε κανενός είδους θεμιτή έντονη αντιπαράθεση με κανέναν δημοσιογράφο».

Η Ενωση Αλβανών Δημοσιογράφων δήλωσε ότι η Μέτα είχε το δικαίωμα να θέσει ερωτήσεις στον Ράμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση, αλλά απέφυγε να δώσει ένα συγκεκριμένο νούμερο για τα πιθανά δημόσια οφέλη, ενός από τα μεγαλύτερα έργα στον τομέα του αλβανικού τουρισμού», ανέφερε.

Με πληροφορίες από Balkan Insight

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή