Κέιτ Μίντλετον: Φρενίτιδα με τη θεωρία συνωμοσίας για «σωσία» της πριγκίπισσας

Κέιτ Μίντλετον: Φρενίτιδα με τη θεωρία συνωμοσίας για «σωσία» της πριγκίπισσας

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η θεωρία συνωμοσίας περί «σωσία» της Κέιτ Μίντλετον στην εμφάνιση που έκανε με τον σύζυγό της το Σάββατο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι σωσίας! Αποκλείεται να είναι η Κέιτ!», αναφέρει ένας χρήστης μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τον οποίο πλάνα που δείχνουν τη Μίντλετον το περασμένο Σάββατο σε μια φάρμα αποτυπώνουν στην πραγματικότητα μια «σωσία» της πριγκίπισσας.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει κάτι τέτοιο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC κάνοντας λόγο για ακόμα ένα «κύμα» ψευδών θεωριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Τα ερωτήματα αλλά και οι θεωρίες έχουν προκληθεί λόγω της απουσίας της Μίντλετον από τη δημόσια ζωή, επειδή έκανε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο. Το παλάτι του Κένσιγκτον δήλωσε ότι η πριγκίπισσα αναρρώνει και αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της μετά το Πάσχα.

Σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι θεωρίες αλλά και οι ανησυχίες γύρω από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κέιτ Μίντλετον, η βρετανική Sun κυκλοφόρησε τη Δευτέρα βίντεο της πριγκίπισσας από τη βόλτα που έκανε με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, στη φάρμα. 

Παρόλο που δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το βίντεο με τη Μίντλετον έχει αλλοιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο, η θεωρία περί «σωσία» έχει βρει ήδη πρόσφορο έδαφος τόσο στο TikTok όσο και στο X. Οι αλγόριθμοι και των δύο μέσων προωθούν έντονα περιεχόμενο με βάση αυτό που πιστεύουν ότι οι χρήστες μπορεί να θέλουν να δουν.

Ενδεικτικό της φρενίτιδας είναι ότι μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες οι ψευδείς ισχυρισμοί περί σωσία είχαν συγκεντρώσει περισσότερες από 12 εκατομμύρια προβολές στο X και περισσότερες από 11 εκατομμύρια στο TikTok, σύμφωνα με τα στοιχεία των ίδιων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο X, οι λογαριασμοί είχαν συχνά έδρα τις ΗΠΑ και επικεντρώνονταν στο να δημοσιεύουν για την πριγκίπισσα της Ουαλίας σε σχεδόν ωριαία βάση. Αρκετοί είχαν μπλε σήμα. Αυτό το σήμα δινόταν μέχρι πρότινος σε επαληθευμένους λογαριασμούς. Τώρα μπορούν να αγοραστούν, με αντάλλαγμα το περιεχόμενο να αποκτά μεγαλύτερη προβολή στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια στιγμή TikTokers ανεβάζουν βίντεο για το θέμα, με πολλούς να κάνουν ζουμ και να αναλύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου της πριγκίπισσας της Ουαλίας και να τα συγκρίνουν με εκείνα της «σωσία». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή