Επίθεση Χούθι σε δεξαμενόπλοιο εταιρείας με έδρα την Ελλάδα – «Νιώσαμε τις εκρήξεις», λέει το πλήρωμα

Επίθεση Χούθι σε δεξαμενόπλοιο εταιρείας με έδρα την Ελλάδα – «Νιώσαμε τις εκρήξεις», λέει το πλήρωμα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το πλήρωμα «ένιωσε» τις εκρήξεις, ωστόσο το δεξαμενόπλοιο συνεχίζει το δρομολόγιο προς τον προορισμό του χωρίς προβλήματα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυραυλική επίθεση εναντίον του δεξαμενόπλοιου MADO, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Naftomar Shipping & Trading Co Ltd με έδρα στην Ελλάδα, εξαπέλυσαν οι Χούθι της Υεμένης. Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγραερίου (LPG) είχε αναχωρήσει από τη Σαουδική Αραβία με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το πλήρωμα «ένιωσε» τις εκρήξεις, ωστόσο το δεξαμενόπλοιο δεν χτυπήθηκε και συνεχίζει το δρομολόγιο προς τον προορισμό του χωρίς υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.

Η επίθεση σε βάρος του δεξαμενόπλοιου ήταν διπλή, καθώς το MADO δέχθηκε πυρά τόσο την Παρασκευή στη νότια Ερυθρά Θάλασσα όσο και το Σάββατο στον Κόλπο του Αντεν. Θραύσματα εντοπίστηκαν από το πλήρωμα στο κατάστρωμα.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Aντεν.

Υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις τους αποτελούν έκφραση αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή