Βανδάλισαν τη νέα τοιχογραφία του Banksy στο Λονδίνο

Βανδάλισαν τη νέα τοιχογραφία του Banksy στο Λονδίνο

Το έργο τέχνης εμφανίστηκε στο βόρειο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λευκή μπογιά βανδαλίστηκε η νέα τοιχογραφία του Banksy που έγινε σε μια πολυκατοικία στο βόρειο Λονδίνο.

Το έργο τέχνης εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και αποτελείται από μεγάλες κηλίδες πράσινης μπογιάς σε τοίχο κτιρίου πίσω από ένα κλαδεμένο δέντρο. Ετσι δίνεται η εντύπωση ότι το δέντρο έχει ακόμα φύλλα. Στο κάτω μέρος του τοίχου αποτυπώνεται με στένσιλ ένας άνθρωπο που κρατά έναν ψεκαστήρα.

Πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν στο σημείο τις τελευταίες ημέρες για να δουν το έργο. Ο κάτοικος της περιοχής, Ματ ΜακΚένα δήλωσε ότι είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του το πρωί της Τετάρτης όταν είδε τη λευκή μπογιά στην τοιχογραφία.

«Είναι πραγματικά κρίμα. Συνέβη μέσα στη νύχτα. Οταν εμφανίστηκε την Κυριακή, η σύντροφός μου το είδε και μου είπε ότι της άρεσε αρκετά», δήλωσε ο κάτοικος. Μέχρι στιγμής, ο υπεύθυνος για τον βανδαλισμό δεν έχει εντοπιστεί.

Το Συμβούλιο του Ισλιγκτον, περιοχή όπου βρίσκεται η τοιχογραφία, ανακοίνωσε ότι εγκαθιστά κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και εξετάζει και άλλους τρόπους για την προστασία του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη τοποθετηθεί και περίφραξη

«Θέλουμε πολύ να παραμείνει. Πρόκειται για ένα πραγματικά δυνατό έργο, το οποίο αναδεικνύει τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν τα δέντρα στις κοινότητές μας και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Είναι λυπηρό ότι το έργο αλλοιώθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου. 

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή