Τζον Πόλσον: Ο μεγαλομέτοχος της Πειραιώς και της Alpha Bank υποψήφιος τσάρος του Τραμπ

Τζον Πόλσον: Ο μεγαλομέτοχος της Πειραιώς και της Alpha Bank υποψήφιος τσάρος του Τραμπ

Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, με τις σημαντικές τοποθετήσεις στην Ελλάδα, λέγεται ότι θα μπορούσε να είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, εάν ο Τραμπ επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον ετοιμάζεται να διοργανώσει έναν έρανο στη Φλόριντα τον επόμενο μήνα, στις 6 Απριλίου συγκεκριμένα, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της προεδρικής υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρουν οι FT.

Στην ίδια εκδήλωση αναμένεται, μάλιστα, να πάρουν μέρος και επιχειρηματίες όπως ο Χάρολντ Χαμ και ο Ρόμπερτ Μπίγκελοου, οι οποίοι είχαν στο πρόσφατο παρελθόν στηρίξει αντιπάλους του Τραμπ στην εσωκομματική κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Σημειώνεται ότι για να πάρει κανείς μέρος σε αυτό το δείπνο της 6ης Απριλίου θα πρέπει να δωρήσει πάνω από 250.000 δολ. στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξω τον πρόεδρο Τραμπ στις προσπάθειές του για επανεκλογή. Οι πολιτικές του για την οικονομία, την ενέργεια, τη μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική θα είναι πολύ ωφέλιμες για τη χώρα», σημειώνει σε δήλωσή του ο Πόλσον, ο οποίος είναι βέβαια γνωστός και στην Ελλάδα ως μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank.

«Ο Πόλσον γνωρίζει τον Τραμπ εδώ και περίπου 15 χρόνια. Είχε συμμετάσχει στο οικονομικό επιτελείο του Τραμπ το 2016 και έχει παρουσιαστεί από τα αμερικανικά ΜΜΕ ακόμη και ως πιθανός υποψήφιος για να γίνει υπουργός Οικονομικών εάν ο Τραμπ επικρατήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου», σημειώνουν οι FT.

Με πληροφορίες από FT

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή