Δημοσκόπηση: Πρώτη με διαφορά η Μελόνι για τις Ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση: Πρώτη με διαφορά η Μελόνι για τις Ευρωεκλογές

Το κόμμα της Μελόνι συγκεντρώνει το 27% της πρόθεσης ψήφου ενώ ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 19% και το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 17,4%

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτο με διαφορά παραμένει το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, σε δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές, που διενεργήθηκε από τo ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του Euronews.

Το κόμμα της Μελόνι συγκεντρώνει το 27% της πρόθεσης ψήφου, ενώ ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 19% και το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 17,4%.

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι «πείθει» το 8,2% των ερωτηθέντων, όσο ακριβώς συγκεντρώνει και το Φόρτσα Ιτάλια που είχε ιδρύσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ακολουθούν η συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς και οικολόγων με το 4,1%, και τα δυο μικρά κεντρώα κόμματα Ζωντανή Ιταλία – του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι (3,4%) και Azione (3%).

Αναλυτές εκτιμούν πως είναι πιθανόν να διατηρηθεί η μεγάλη υπεροχή του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι στον συντηρητικό χώρο και εντός της κυβερνητικής συμμαχίας, ενώ η Λέγκα βρίσκεται σε καθοδική πορεία και η Φόρτσα Ιτάλια σε ανοδική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή