Το «τρένο του Χάρι Πότερ» αναστέλλει τα δρομολόγιά του

Το «τρένο του Χάρι Πότερ» αναστέλλει τα δρομολόγιά του

«Παγώνουν» μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια του ατμοκίνητου τρένου, που εμφανίστηκε στις ταινίες του Χάρι Πότερ, λόγω μιας διαμάχης για τους κανονισμούς ασφαλείας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παγώνουν» μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια του ατμοκίνητου τρένου, που εμφανίστηκε στις ταινίες του Χάρι Πότερ, λόγω μιας διαμάχης για τους κανονισμούς ασφαλείας.

Η εταιρεία West Coast Railways (WCR) αποφάσισε να αναστείλει τα δρομολόγια του Jacobite Express, αμφισβητώντας τα αιτήματα για την τοποθέτηση συστημάτων κεντρικού κλειδώματος στις πόρτες των βαγονιών. Προηγουμένως είχε αιτηθεί εξαίρεση από τους κανόνες της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ORR).

Το δρομολόγιο εκτελείται μεταξύ Mallaig και Fort William από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο. Η διέλευσή του από το Viaduct Glenfinnan είναι δημοφιλής στους λάτρεις των ιστοριών της J.K. Rowling.

Tο Jacobite και η διέλευσή του από το Glenfinnan Viaduct, κοντά στο Fort William, εμφανίστηκε στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά» (2002).

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι επιβάτες που είχαν κλείσει εισιτήρια θα λάβουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων.

Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Τζέιμς Σάτλγουορθ, δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι που αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε αυτή την υπηρεσία και λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους πελάτες μας».

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή