Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο με οκτώ τραυματίες

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο με οκτώ τραυματίες

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας τις τελευταίες εβδομάδες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου εξαπέλυσε η Ρωσία νωρίς σήμερα Πέμπτη, τραυματίζοντας οκτώ ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές σε κτίρια κατοικιών και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είχε μεταδώσει ότι πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το πρωί στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, έπειτα από συναγερμό για επιδρομή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο με οκτώ τραυματίες-1

Ο δημοσιογράφος μετέδωσε πως άκουσε περίπου δέκα εκρήξεις από τις 05.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και μετά, καθώς και πυρά της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας δήλωσε ότι η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε και τους 31 ρωσικούς πυραύλους που είχαν ως στόχο το Κίεβο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Μίκολα Ολεσούκ, καταρρίφθηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι και 29 πύραυλοι κρουζ.

Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε από την πλευρά του ότι «υπάρχουν ήδη οκτώ τραυματίες ως αποτέλεσμα της επίθεσης του εχθρού». Δεν είναι σαφές πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή τους.

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο με οκτώ τραυματίες-2

Ανέφερε μάλιστα ότι τα συντρίμμια ενός ρωσικού πυραύλου έπληξαν αρκετά κτίρια κατοικιών, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και έναν παιδικό σταθμό.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν σε αυτές τις περιοχές προκειμένου να κατασβέσουν τις πυρκαγιές που ξέσπασαν, πρόσθεσε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή