Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 50 Παλαιστίνιους ενόπλους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 50 Παλαιστίνιους ενόπλους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρόσθεσαν ότι συνεχίζουν «τις επιχειρησιακές τους δραστηριότητες ακριβείας» στο νοσοκομείο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σκότωσε περισσότερους από 50 Παλαιστίνιους ενόπλους σε συγκρούσεις γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρόσθεσαν ότι συνεχίζουν «τις επιχειρησιακές τους δραστηριότητες ακριβείας» στο νοσοκομείο.

«Στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας περισσότεροι από 50 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, ενώ εντοπίστηκαν υποδομές τρομοκρατών και χώροι αποθήκευσης όπλων. Από την έναρξη της επιχείρησης έχουν εξουδετερωθεί περισσότεροι από 140 τρομοκράτες στην περιοχή του νοσοκομείου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν κάλεσε τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκάλαντ, να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις ώστε να αποφευχθεί μια χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Πρόκειται για την πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, μετά τον βίαιο εκτοπισμό τους από άλλες περιοχές του θυλάκου εξαιτίας του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή