Φον ντερ Λάιεν: Η παράταση «ζωής» των πυρηνικών εργοστασίων θα βοηθήσει στη μάχη για το κλίμα

Φον ντερ Λάιεν: Η παράταση «ζωής» των πυρηνικών εργοστασίων θα βοηθήσει στη μάχη για το κλίμα

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η πυρηνική τεχνολογία αντιμετωπίζει προκλήσεις που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με την εξασφάλιση χρηματοδότησης

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράταση του χρόνου «ζωής» των υπαρχόντων πυρηνικών εργοστασίων μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την πυρηνική ενέργεια που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Η παράταση της ασφαλούς λειτουργίας του σημερινού πυρηνικού “στόλου” είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους για την εξασφάλιση καθαρής ενέργειας», τόνισε μεταξύ άλλων η Φον ντερ Λάιεν.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η πυρηνική τεχνολογία αντιμετωπίζει προκλήσεις που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με την εξασφάλιση χρηματοδότησης, ενώ πρόσφατα έργα έχουν υπερβεί τον προϋπολογισμό τους και έχουν καθυστερήσει με βάση το χρονοδιάγραμμά τους.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT