Κίνα και Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία με τους Χούθι για τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά

Κίνα και Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία με τους Χούθι για τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά

Οι Χούθι της Υεμένης διαβεβαίωσαν το Πεκίνο και τη Μόσχα πως τα πλοία τους δεν κινδυνεύουν να δεχθούν επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Χούθι της Υεμένης διαβεβαίωσαν την Κίνα και τη Ρωσία ότι τα πλοία τους μπορούν να διασχίζουν την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Αντεν χωρίς να δέχονται επιθέσεις, όπως ανέφερε σήμερα Πέμπτη το Bloomberg News.

Νωρίτερα την Πέμπτη, νέα επίθεση κατά εμπορικού πλοίου, χωρίς ζημιές ή τραυματισμούς, καταγράφηκε ανοιχτά της Υεμένης σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey.

Οπως ανέφερε η εταιρεία, σημειώθηκαν βολές από μικρό σκάφος κατά εμπορικού πλοίου, που δεν κατονομάζεται, περίπου 109 ναυτικά μίλια νοτίως του Νιστούν.

Είναι η πολλοστή φορά που βάλλεται πλοίο στην ευρύτερη περιοχή κοντά στην Υεμένη, αλλά μία από τις λίγες που η επίθεση γίνεται με τουφέκια από σκάφος που προσεγγίζει εμπορικό.

Η υπηρεσία θαλάσσιων εμπορικών επιχειρήσεων της Βρετανίας ανέφερε επίσης το περιστατικό.

Προειδοποίηση για επέκταση επιχειρήσεων

Οι Χούθι της Υεμένης έχουν προειδοποιήσει ότι θα επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους κατά εμπορικών πλοίων στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

Η οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν, επιτίθεται σε πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας από τον Νοέμβριο σε μία εκστρατεία αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους της Γάζας και εν μέσω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή