Αφγανιστάν: 20 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Κανταχάρ

Αφγανιστάν: 20 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Κανταχάρ

Οι Ταλιμπάν αποδίδουν το τρομοκρατικό χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που διαπράχθηκε μπροστά σε τράπεζα στην πόλη Κανταχάρ, προπύργιο των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή της πόλης. 

Οι αρχές των Ταλιμπάν συνέχιζαν να κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και 12 τραυματίες, απολογισμό που έδωσαν σήμερα το πρωί λίγο μετά την επίθεση αυτοκτονίας, την οποία απέδωσαν στο Ισλαμικό Κράτος.

«Σήμερα το πρωί επίθεση αυτοκτονίας διαπράχθηκε μπροστά στη Νέα Τράπεζα της Κανταχάρ, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Ιναμουλάχ Σαμανγκάνι, διευθυντής της υπηρεσίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού. «Τα θύματα είναι πολίτες», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η επίθεση είχε στόχο ανθρώπους που είχαν πάει στην τράπεζα για να πάρουν τον μισθό τους.

Ο αριθμός των βομβιστικών επιθέσεων και των επιθέσεων αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν έχει μειωθεί σημαντικά από τον Αύγουστο του 2021 που οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία.

Ωστόσο, ένοπλες οργανώσεις, κυρίως η τζιχαντιστική Ισλαμικό Κράτος, εξακολουθούν να συνιστούν απειλή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή