Ρωσία: Κλείνουν φυλακές στη Σιβηρία λόγω της στρατολόγησης κρατουμένων στην Ουκρανία

Ρωσία: Κλείνουν φυλακές στη Σιβηρία λόγω της στρατολόγησης κρατουμένων στην Ουκρανία

Τουλάχιστον δύο φυλακές στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ θα κλείσουν λόγω «μεγάλης μείωσης του αριθμού των καταδίκων, στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κλείσιμο φυλακών στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία, προσανατολίζονται οι ρωσικές Αρχές, λόγω μεγάλης μείωσης του αριθμού των κρατουμένων, στην οποία οδήγησε η στρατολόγηση καταδίκων για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, ο επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της περιφέρειας Κρασνογιάρσκ, Μαρκ Ντενίσοφ, δήλωσε στην περιφερειακή Βουλή ότι τουλάχιστον δύο τοπικές φυλακές θα κλείσουν λόγω «μεγάλης μείωσης του αριθμού των καταδίκων, στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Η Ρωσία ξεκίνησε να στρατολογεί κρατούμενους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία από το 2022, όταν ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο εκλιπών αρχηγός της ομάδας μισθοφόρων Wagner, άρχισε να επισκέπτεται σωφρονιστικές αποικίες, προσφέροντας στους κρατούμενους απονομή χάριτος, αν επιβίωναν έξι μήνες στο μέτωπο.

Ο Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα λίγους μήνες ύστερα από μια βραχύβια ανταρσία κατά των στρατιωτικών ηγετών της Ρωσίας, είχε πει ότι είχε στρατολογήσει 50.000 κρατούμενους για την Wagner.

Τότε, τα στοιχεία που δημοσίευσε η υπηρεσία φυλακών της Ρωσίας, έδειχναν ξαφνικές μειώσεις στους πληθυσμούς των φυλακών της χώρας. Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας συνέχισε έκτοτε να στρατολογεί κατάδικους από φυλακές για τους δικούς του σχηματισμούς που είναι γνωστοί ως Storm-Z.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή