Ολυμπιακοί Αγώνες: «Θύμα» Ρώσων φαρσέρ ο πρόεδρος της ΔΟΕ

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Θύμα» Ρώσων φαρσέρ ο πρόεδρος της ΔΟΕ

«Ψεύτικες κλήσεις φαίνεται ότι έγιναν από την ίδια ομάδα που έχει ήδη επιτεθεί σε πολλούς πολιτικούς ηγέτες παγκοσμίως και άλλες υψηλόβαθμες προσωπικότητες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα ρωσικών τηλεφωνικών φαρσών έπεσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, λίγες ημέρες μετά την απαγόρευση συμμετοχής των Ρώσων αθλητών στην παρέλαση των ομάδων, στην τελετή έναρξης των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Οπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΔΟΕ, υπήρξαν ψεύτικες κλήσεις προς την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων και τον πρόεδρό της, με τους καλούντες να παρουσιάζονται ως δήθεν εκπρόσωποι της Επιτροπής της Αφρικανικής Ενωσης, οι οποίοι ήθελαν να συζητήσουν την κατάσταση με τη Ρωσία.

«Φαίνεται ότι υπήρξε ένα νέο περιστατικό στη ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης και δυσφήμισης κατά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και του προέδρου της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

«Ψεύτικες κλήσεις που υποτίθεται ότι προέρχονται από την Επιτροπή της Αφρικανικής Ενωσης φαίνεται ότι έγιναν από την ίδια ομάδα που έχει ήδη επιτεθεί με τον ίδιο τρόπο σε πολλούς πολιτικούς ηγέτες παγκοσμίως και άλλες υψηλόβαθμες προσωπικότητες».

Οι σχέσεις μεταξύ της Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ρωσίας έχουν επιδεινωθεί, μετά την απαγόρευση της παρέλασης των αθλητών της χώρας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε κάνει λόγο για διεθνή κούραση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε τηλεφωνική επικοινωνία με Ρώσους φαρσέρ, οι οποίοι εξαπάτησαν άλλους δυτικούς πολιτικούς και διασημότητες σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν αναταραχή από τις δηλώσεις που εκμαίευαν.

«Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων, ένα άτομο που προσποιείται ότι είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ενωσης ζήτησε συγκεκριμένα επιχειρήματα από τη ΔΟΕ κατά της πολιτικοποίησης του αθλητισμού από τη ρωσική κυβέρνηση, προκειμένου να προετοιμάσει μια ανακοίνωση», ανέφερε η ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνομιλίες, ούτε ανέφερε πόσες κλήσεις είχαν πραγματοποιηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT