Σύλληψη του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Ρομπίνιο έπειτα από την καταδίκη για βιασμό

Σύλληψη του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Ρομπίνιο έπειτα από την καταδίκη για βιασμό

Ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι τέθηκε υπό κράτηση μετά την απόφαση δικαστηρίου στη Βραζιλία να εκτίσει ποινή εννέα ετών για αδίκημα που είχε διαπράξει στην Ιταλία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην επιθετικός της Βραζιλίας και της Μάντσεστερ Σίτι Ρομπίνιο συνελήφθη από την ομοσπονδιακή αστυνομία στο σπίτι του στην πόλη Σάντος, καθώς βραζιλιάνικο δικαστήριο αποφάσισε ότι έπρεπε να εκτίσει ποινή φυλάκισης εννέα ετών για βιασμό τον οποίο διέπραξε στην Ιταλία.

Ο 40χρονος ποδοσφαιριστής, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Ρόμπσον ντε Σόουζα, τέθηκε υπό κράτηση το βράδυ της Πέμπτης. Οι δικηγόροι του απέτυχαν να καθυστερήσουν τη φυλάκισή του για το έγκλημα του 2013, το οποίο έλαβε χώρα όταν ήταν παίκτης της Μίλαν.

«Ενοχος» από το 2017

Το 2017, δικαστήριο του Μιλάνου έκρινε ότι ο Ρομπίνιο και άλλοι πέντε Βραζιλιάνοι ήταν ένοχοι για τον ομαδικό βιασμό γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Η καταδίκη επιβεβαιώθηκε από εφετείο το 2020 και επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας το 2022. Ο Ρομπίνιο πάντα αρνιόταν τις κατηγορίες.

Θα οδηγηθεί σε φυλακή του Σάο Πάολο

Ο Ρομπίνιο έφτασε στο αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Σάντος, όπου ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1990 την Πέμπτη το βράδυ. 

Τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση και στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθεί σε μία από τις περίπου 100 φυλακές της πολιτείας Σάο Πάολο, όπου βρίσκεται η πόλη Σάντος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να καταλήξει να εκτίει την ποινή του σε φυλακή στην πόλη Τρεμεμπέ, η οποία φημίζεται για την υποδοχή «διάσημων» καταδίκων, μεταξύ των οποίων δολοφόνοι και κατά συρροή βιαστές.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή