Εθνική… «προδοσία»: Η Γερμανία εγκαταλείπει την Αdidas για τη Nike, μετά από 77 χρόνια

Εθνική… «προδοσία»: Η Γερμανία εγκαταλείπει την Αdidas για τη Nike, μετά από 77 χρόνια

Η απόφαση της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας - Σύμφωνα με δημοσιεύματα πάντως, το ντιλ με την αμερικανική εταιρεία θα αποφέρει τα διπλάσια.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DBF) ανακοίνωσε ότι από το 2027 ο προμηθευτής της εθνικής ομάδας δεν θα είναι πλέον η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, αλλά η Nike. 

Η απόφαση προκάλεσε «βροχή» σχολίων στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Επειτα από 77 χρόνια στενής συνεργασίας με την Adidas, η DFB αιφνιδίασε με την απόφασή της να αλλάξει προμηθευτή για τον εξοπλισμό των ποδοσφαιριστών της. «Η μελλοντική συνεργασία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εκτελούμε τα κεντρικά μας καθήκοντα με στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Γερμανία για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο πρόεδρος της DFB Μπερντ Νόιεντορφ. Η συνεργασία, διευκρίνισε, έχει προγραμματιστεί να αρχίσει τον Ιανουάριο του 2027 και σε πρώτη φάση θα διαρκέσει έως το 2034. 

Η Nike θα αναλάβει την υποχρέωση να εξοπλίσει όλες τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου της Γερμανίας, ανδρών, γυναικών και νέων. 

Το ποσό της σύμβασης δεν ανακοινώθηκε, αλλά σύμφωνα με την BILD, η εταιρεία θα καταβάλλει κάθε χρόνο 100 εκατομμύρια ευρώ στην Ομοσπονδία, ενώ είναι γνωστό ότι η Adidas πληρώνει σήμερα στην DFB περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. «Η Nike κατέθεσε μακράν την καλύτερη προσφορά», περιορίστηκε να δηλώσει ο κ. Νόιεντορφ.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa ότι δύσκολα μπορεί να φανταστεί τη γερμανική φανέλα χωρίς τις τρεις ρίγες. «Για μένα Adidas και μαύρο-κόκκινο-χρυσό πάνε μαζί και αποτελο ύν κομμάτι της γερμανικής ταυτότητας. Θα ήθελα λίγο περισσότερο τοπικιστικό πατριωτισμό», δήλωσε ο υπουργός, με το βλέμμα στο γεγονός ότι η Adidas είναι γερμανική εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT