Νέα ένταση στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας: Ο Ερντογάν ευχήθηκε καταστροφή του Νετανιάχου

Νέα ένταση στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας: Ο Ερντογάν ευχήθηκε καταστροφή του Νετανιάχου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος κύκλος έντασης στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις μετά την ευχή Ερντογάν προς τον Θεό, να καταστρέψει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του στην Καισάρεια, δήλωσε: «Αφήνουμε το συγκεκριμένο πρόσωπο που ονομάζεται Νετανιάχου στον Κύριό μας. Είθε ο Κύριός μας να μας τον καταστρέψει».

Στο Ισραήλ υπήρξε άμεση αντίδραση, με τον υπουργό Εξωτερικών Κατς να σημειώνει: «Εχω διατάξει αξιωματούχους του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών να καλέσουν τον Τούρκο επιτετραμμένο για να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στον Ερντογάν για τις επιθέσεις του στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου και τις απειλές ότι θα τον στείλει στον Θεό».

Ο Ισραήλ Κατς είπε ότι το ακόλουθο μήνυμα θα επιδοθεί στον Ερντογάν μέσω του επιτετραμμένου του: «Ο τελευταίος άνθρωπος που θα μιλήσει για τον Θεό είναι αυτός που υποστηρίζει την καύση μωρών, δολοφόνων, βιαστών και τον ακρωτηριασμό πτωμάτων από τη Χαμάς. Δεν υπάρχει Θεός που θα ακούσει αυτούς που υποστηρίζουν τις αηδίες και τα εγκλήματα που διέπραξαν οι βάρβαροι φίλοι σου της Χαμάς. Να σιωπάς και να ντρέπεσαι».

Πίσω στην Αγκυρα, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανταπάντησε: «Από την πρώτη μέρα που κατέλαβαν παλαιστινιακά εδάφη, οι ισραηλινές αρχές έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσουν μυστικά τα σοβαρά εγκλήματα που διέπραξαν κατά των Παλαιστινίων και προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ασπίδα ασυλίας για τον εαυτό τους. Στόχευσαν τον πρόεδρό μας, ο οποίος φώναξε τη γυμνή αλήθεια».

Και συνεχίζει η τουρκική ανακοίνωση: «Τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα τους τελευταίους έξι μήνες έχουν γίνει άφατα και το Ισραήλ δικάζεται για γενοκτονία. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ολόκληρη η παγκόσμια κοινή γνώμη περιμένει με ανυπομονησία την ημέρα που οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι που διέπραξαν εγκλήματα θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Η Τουρκία θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια και να φέρει στην ημερήσια διάταξη την απερίγραπτη σκληρότητα κατά του παλαιστινιακού λαού μέχρι το τέλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή