Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Ο στρατός θα επιχειρήσει στη Ράφα με ή χωρίς τις ΗΠΑ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Ο στρατός θα επιχειρήσει στη Ράφα με ή χωρίς τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ ότι δεν υπάρχει τρόπος να νικηθεί η Χαμάς, αν δεν επιχειρήσει ο στρατός στη Ράφα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Παρασκευή ότι το Ισραήλ παραμένει αποφασισμένο να πραγματοποιήσει χερσαία έφοδο στη Ράφα και ότι θα το πράξει αυτό με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Οπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νικηθεί η Χαμάς, χωρίς να προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός στη Ράφα. «Του είπα ότι ελπίζω ότι θα το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε μόνοι μας», τόνισε.

«Συναντήθηκα με τον υπουργό Εξωτερικών σήμερα. Του είπα ότι εκτιμώ πραγματικά το γεγονός ότι για περισσότερους από πέντε μήνες βρισκόμαστε μαζί στον πόλεμο κατά της Χαμάς. Του είπα επίσης ότι αναγνωρίζουμε την ανάγκη εκκένωσης του άμαχου πληθυσμού από τις εμπόλεμες ζώνες και φυσικά να μεριμνήσουμε για τις ανθρωπιστικές ανάγκες και εργαζόμαστε προς αυτόν τον σκοπό», σημείωσε.

«Είπα επίσης ότι δεν έχουμε τρόπο να νικήσουμε τη Χαμάς χωρίς να μπούμε στη Ράφα και να εξαλείψουμε τα υπόλοιπα τάγματα εκεί. Και του είπα ότι ελπίζω να το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε μόνοι μας», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σημειώνεται πως στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή