Ο Τραμπ ξεκλειδώνει 3 δισ. δολ. μετά από συμφωνία για τα social media του

Ο Τραμπ ξεκλειδώνει 3 δισ. δολ. μετά από συμφωνία για τα social media του

Η συμφωνία θα διοχετεύσει χρήματα στην Trump Media, τα οποία θα επιτρέψουν στην Truth Social να συνεχίσει να λειτουργεί. Η προσωπική συμμετοχή του κ. Τραμπ στην εταιρεία θα αξίζει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε μια πολυαναμενόμενη συγχώνευση με μια εταιρεία ειδικού σκοπού, αυξάνοντας την περιουσία του μεγιστάνα υποψηφίου κατά δισεκατομμύρια δολάρια και ενδεχομένως παρέχοντάς του μια νέα πηγή μετρητών για να πληρώσει τους αυξανόμενους νομικούς λογαριασμούς του.

Με την έγκριση της συγχώνευσης, οι μέτοχοι της Digital World Acquisition Corporation θα γίνουν μέτοχοι της Trump Media & Technology Group, η οποία θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο Nasdaq με το σύμβολο DJT.

Η συμφωνία θα διοχετεύσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια στην Trump Media, η οποία έχει σχεδόν εξαντλήσει τα διαθέσιμα μετρητά της και θα επιτρέψει στη Truth Social, τη ναυαρχίδα της εταιρείας στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, να συνεχίσει να λειτουργεί.

Με βάση την τιμή της μετοχής της Digital World στα 44 δολάρια ανά μετοχή λίγο πριν από την ανακοίνωση της ψηφοφορίας, η Trump Media θα κάνει το ντεμπούτο της με χρηματιστηριακή αξία άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι η προσωπική συμμετοχή του κ. Τραμπ θα αξίζει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές της Trump Media θα μπορούσαν να αρχίσουν να διαπραγματεύονται με το νέο χρηματιστηριακό σύμβολο ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Οι μετοχές στη Digital World Acquisition Corporation έχαναν περίπου 5% μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής.

Η έγκριση της συμφωνίας γίνεται προτού ο κ. Τραμπ την προσεχή Δευτέρα βρεθεί αντιμέτωπος με προθεσμία για να καλύψει ποσό ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων σε αστική υπόθεση απάτης στη Νέα Υόρκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος υπόκειται σε συμφωνία δέσμευσης που τον εμποδίζει να πουλήσει τις μετοχές του για έξι μήνες ή να τις χρησιμοποιήσει ως εγγύηση για δάνειο, αν και θα μπορούσε να ζητήσει από το Δ.Σ. της εταιρείας να τον απαλλάξει από τον κανόνα αυτό.

Η Trump Media ανέφερε σε δήλωσή της ότι «η συγχώνευση θα επιτρέψει στην Truth Social να ενισχύσει και να επεκτείνει την πλατφόρμα μας».


Η ανάρτηση του Τραμπ

Ο Τραμπ ξεκλειδώνει 3 δισ. δολ. μετά από συμφωνία για τα social media του-1

Πηγή: ΝΥΤ, FT

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή