«Βαρβαρότητα σε βάρος πολιτών»: Ο Τσετσένος ηγέτης καταδικάζει την επίθεση στη Μόσχα

«Βαρβαρότητα σε βάρος πολιτών»: Ο Τσετσένος ηγέτης καταδικάζει την επίθεση στη Μόσχα

Ο Ραμζάν Καντίροφ καταδίκασε τη φονική επίθεση σε συναυλιακό κέντρο στα περίχωρα της Μόσχας το απόγευμα της Παρασκευής, που σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ βρήκαν τον θάνατο 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ καταδίκασε τη φονική επίθεση σε συναυλιακό κέντρο στα περίχωρα της Μόσχας το απόγευμα της Παρασκευής, που σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ βρήκαν τον θάνατο 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100. 

«Καταδικάζω έντονα τέτοιες πράξεις βίας, βαρβαρότητας και απερισκεψίας σε βάρος πολιτών», δήλωσε ο Καντίροφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το συμβάν ως «αιματηρή τρομοκρατική επίθεση». Ο δήμαρχος της Μόσχας, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για «τεράστια τραγωδία».

Tο πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι στο σημείο σημειώθηκε έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ το Reuters μετέδωσε πως αρκετή ώρα μετά ακούστηκε και δεύτερη έκρηξη στο δημαρχείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μολονότι σημαντικός αριθμός ανθρώπων εκκένωσε το κτίριο, περίπου 100 άτομα ενδέχεται να παραμένουν στο δημαρχείο. Eνα μέρος εκτιμάται ότι κατέφυγε στο υπόγειο, ενώ το κτίριο έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Στο κτίριο επρόκειτο να δώσει συναυλία το συγκρότημα Πικνίκ. Οι μουσικοί βρίσκονταν στο καμαρίνι τους όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Περισσότερα από 70 ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, ενώ αναπτύχθηκαν και ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή