Η ανθρώπινη εξομολόγηση της Κέιτ για τον καρκίνο

Η ανθρώπινη εξομολόγηση της Κέιτ για τον καρκίνο

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα η Κέιτ είπε ότι η διάγνωση έγινε μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και ότι από κοινού με τον σύζυγό της χρειάστηκαν χρόνο για να εξηγήσουν στα παιδιά τους τι συμβαίνει

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mετά από πολλές εβδομάδες φημολογίας και θεωριών συνωμοσίας για την κατάσταση της υγείας της, η πριγκίπισσα Κέιτ αποκάλυψε χθες ότι διαγνώστηκε με καρκίνο σε αρχικό στάδιο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.

Στη δραματική ανακοίνωση που μαγνητοσκοπήθηκε την Τετάρτη στο Ουίνδσορ από το BBC και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η πριγκίπισσα της Ουαλλίας είπε ότι η διάγνωση έγινε μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο.

Οπως εξήγησε η ίδια, από κοινού με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, χρειάστηκαν χρόνο προκειμένου να εξηγήσουν στα τρία παιδιά τους, τον Τζορτζ, δέκα ετών, τη Σάρλοτ, οκτώ, και τον Λούις, πέντε ετών, τι ακριβώς συμβαίνει.

«Ολα αυτά φυσικά αποτέλεσαν ένα τεράστιο σοκ και ο Ουίλιαμ κι εγώ κάναμε τα πάντα για να διαχειριστούμε την υπόθεση ιδιωτικά για το καλό της οικογένειάς μας», ανέφερε. «Οπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό χρειάστηκε χρόνο. Μου πήρε χρόνο να αναρρώσω από μια μεγάλη εγχείρηση και να αρχίσω τη θεραπεία μου. Πάνω από όλα όμως μας πήρε χρόνο να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, στη Σάρλοτ και στον Λούις με έναν τρόπο ταιριαστό γι’ αυτά τα παιδιά, ώστε να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα γίνω καλά».

Η ανθρώπινη εξομολόγηση της Κέιτ για τον καρκίνο-1
Η πριγκίπισσα της Ουαλλίας Κέιτ Μίντλετον με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τα παιδιά τους καθ’ οδόν για τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία της Μαρίας της Μαγδαληνής, στο Νόρφολκ. Αυτή ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνισή της, η οποία δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν για τη γνησιότητά της. [A.P. Photo/Kin Cheung]

Στον κήπο του παλατιού

Καθισμένη σε έναν πάγκο στους κήπους του παλατιού, η Κέιτ μίλησε για δύο λεπτά και δεκαέξι δευτερόλεπτα. Φορώντας λευκό πουλόβερ με μαύρες ρίγες έκανε την ανακοίνωση χωρίς να εκδηλώνει τα συναισθήματά της, αν και κατέβασε το βλέμμα της για λίγο όταν αναφέρθηκε στο σοκ της οικογένειάς της.

Το παλάτι ανακοίνωσε πως η πριγκίπισσα ήθελε να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της, για να μπει ένα τέλος στην ατέρμονα σεναριολογία.

Η 42χρονη πριγκίπισσα εισήχθη στην κλινική του Λονδίνου στις 16 Ιανουαρίου για μια σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Εκείνη την περίοδο το παλάτι αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι η Κέιτ έπασχε από καρκίνο, επιμένοντας ότι η νόσος της δεν είναι καρκινογόνος. Η ίδια διευκρίνισε ότι ο καρκίνος ανιχνεύθηκε μετά την επέμβαση. Υπενθυμίζεται πως και ο βασιλιάς Κάρολος υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο. Πάντως στο μήνυμά της η Κέιτ είπε ότι αισθάνεται καλά και πως βελτιώνεται κάθε μέρα. «Ηταν δύο πολύ δύσκολοι μήνες για την οικογένειά μας, αλλά έχω μια υπέροχη ιατρική ομάδα που με φροντίζει. Είμαι ευγνώμων». «Να έχω τον Ουίλιαμ στο πλευρό μου είναι μεγάλη πηγή παρηγοριάς και ασφάλειας. Οπως εξάλλου και η αγάπη, η υποστήριξη, η καλοσύνη, που μου έχουν δείξει τόσο πολλοί από εσάς. Σημαίνει πολλά και για τους δυο μας», κατέληξε.

Επέτειος του ζευγαριού

Το ζευγάρι, που θα γιορτάσει τη 13η επέτειό του τον επόμενο μήνα, έχει υπομείνει πολλές εβδομάδες φημολογίας για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ, αλλά και κακόβουλα δημοσιεύματα για τη σχέση τους. Οι θεωρίες συνωμοσίας γιγαντώθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας της Κέιτ με τα τρία παιδιά της, που αποδείχθηκε ότι ήταν προϊόν φώτοσοπ. Ακολούθησαν η δημόσια συγγνώμη της και η παραδοχή ότι για το φώτοσοπ ευθύνεται η ίδια που ως ερασιτέχνης φωτογράφος ήθελε να πειράξει τη φωτογραφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή