Μακελειό στη Μόσχα: «Δεν είναι Ρώσοι υπήκοοι οι συλληφθέντες», λέει το ΥΠΕΣ

Μακελειό στη Μόσχα: «Δεν είναι Ρώσοι υπήκοοι οι συλληφθέντες», λέει το ΥΠΕΣ

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως έχει συλλάβει τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τέσσερις ένοπλοι που φέρονται να άνοιξαν πυρ στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Μόσχα, είναι όλοι τους υπήκοοι ξένων χωρών, όπως γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως έχει συλλάβει τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. 

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την επίθεση, η οποία ήταν η πιο φονική στη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια, έχει αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος». Ωστόσο, η Ρωσία αναφέρει ότι ερευνά μια σύνδεση με την Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι το Κίεβο αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή στα χθεσινά γεγονότα.

«Ολοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν. Οποιος διέταξε την επίθεση θα τιμωρηθεί. Οι εχθροί μας δε θα μας διχάσουν», είπε νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε διάγγελμά του τονίζοντας ότι οι δράστες της επίθεσης «προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία».

Το Κρεμλίνο είπε ότι ο επικεφαλής της FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ ανέφερε στον πρόεδρο Πούτιν ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται «τέσσερις τρομοκράτες» και ότι η υπηρεσία του εργάζεται για να ταυτοποιήσει τους συνεργούς τους.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT