Ρωσία: Πλημμύρα σε ορυχείο όπου παραμένουν 13 άνθρωποι παγιδευμένοι

Ρωσία: Πλημμύρα σε ορυχείο όπου παραμένουν 13 άνθρωποι παγιδευμένοι

Το χρυσωρυχείο «Πιονίρ» στη Ρωσία, όπου παραμένουν εδώ και μέρες παγιδευμένοι 13 εργάτες, είναι πιθανό να έχει πλημμυρίσει

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρυσωρυχείο «Πιονίρ» στη Ρωσία, όπου παραμένουν εδώ και μέρες παγιδευμένοι 13 εργάτες, είναι πιθανό να έχει πλημμυρίσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ το ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Το ορυχείο στην περιφέρεια Αμουρ, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα, υπέστη κατολίσθηση την περασμένη εβδομάδα και η επικοινωνία με 13 εργάτες σε αυτό δεν έχει αποκατασταθεί.

Πλέον, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία που δρουν στο σημείο, είναι πολύ πιθανόν ο χώρος του χρυσωρυχείου να έχει πλημμυρίσει, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο.

«Η έρευνα σε ένα φρεάτιο έδειξε ότι υπάρχει νερό στις εργασίες του ορυχείου σε βάθος 153 μέτρων. Είναι πολύ πιθανό να πλημμυρίσει και το υπόλοιπο δίκτυο του ορυχείου», είπε πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας στο πρακτορείο.

Το πρόβλημα με το νερό έγκειται στον πάγο από την επιφάνεια που λιώνει και κατεβαίνει στο χρυσωρυχείο.

Πριν μερικές μέρες οι τοπικές αρχές είχαν αναφέρει ότι τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό για να αφαιρέσουν τον πάγο από την άκρη του ορυχείου προκειμένου να αποκαταστήσουν τη δίοδο και να φτάσουν στο σημείο εγκατάστασης μιας ισχυρής αντλίας που μπορεί να στραγγίσει το ορυχείο, κάτι που ήταν απαραίτητο για να αποφευχθεί η είσοδος του λιωμένου νερού υπόγεια στο ορυχείο.

Πηγή: TASS, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT