Η Ουκρανία χτύπησε πολεμικό πλοίο που της είχε πάρει η Ρωσία το 2014

Η Ουκρανία χτύπησε πολεμικό πλοίο που της είχε πάρει η Ρωσία το 2014

Η Ρωσία είχε καταλάβει το πλοίο, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του ναυτικού του Κιέβου, όταν τα στρατεύματά της κατέλαβαν τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία χτύπησε με πύραυλο το αποβατικό πλοίο «Κονσταντίν Ολσάνσκι», το οποίο η Ρωσία είχε καταλάβει από το Κίεβο το 2014, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ναυτικού Ντμίτρο Πλετέντσκουκ σήμερα, Τρίτη, το πρωί.

«Επί του παρόντος, το πλοίο δεν είναι ικανό για μάχη», δήλωσε ο Πλετέντσουκ στην εθνική τηλεόραση. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία.

Η Ρωσία είχε καταλάβει το πλοίο, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του ναυτικού του Κιέβου όταν τα στρατεύματά της κατέλαβαν τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014.

«Είχε περάσει από ανακαίνιση και προετοιμαζόταν για χρήση εναντίον της Ουκρανίας, οπότε δυστυχώς ελήφθη η απόφαση να χτυπηθεί το πλοίο», δήλωσε ο Πλετέντσουκ.

Πρόσθεσε ότι για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε ουκρανικής κατασκευής αντιπλοϊκός πύραυλος Neptune.

Δεν διαθέτει μεγάλα πολεμικά πλοία

Η Ουκρανία, η οποία εξακολουθεί να ελέγχει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής της Μαύρης Θάλασσας παρά τη ρωσική κατοχή νότιων περιοχών της, δεν διαθέτει μεγάλα πολεμικά πλοία.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει σειρά από επιτυχημένα πλήγματα κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας χρησιμοποιώντας πυραύλους ή θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο στρατός της Ουκρανίας έκανε λόγο για πλήγματα σε ακόμα δύο ρωσικά αποβατικά πλοία στην Κριμαία την Κυριακή.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή