Υπογραφή συμφωνίας ΗΠΑ – Κύπρου για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος

Υπογραφή συμφωνίας ΗΠΑ – Κύπρου για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος

Το FBI και η κυπριακή αστυνομία θα υπογράψουν τις προσεχείς ημέρες συμφωνία που θα επισημοποιεί τη συνεργασία των Αρχών των δύο χωρών

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κύπρος πρόκειται να ενισχύσουν τη συνεργασία τους για την ενίσχυση των κυπριακών δυνατοτήτων στην αντιμετώπιση και τη δίωξη παράνομων χρηματοπιστωτικών πράξεων, όπως ανακοίνωσαν οι δύο κυβερνήσεις σήμερα Τρίτη.

Οι κυπριακές αρχές έχουν αυστηροποιήσει σημαντικά την εποπτεία και έχουν κλείσει τα «παραθυράκια» στις ροές μαύρου χρήματος την τελευταία δεκαετία.

Επισημοποίηση συνεργασίας

Το FBI και η κυπριακή αστυνομία θα υπογράψουν τις προσεχείς ημέρες συμφωνία που θα επισημοποιεί τη συνεργασία των δικαστικών αρχών των δύο χωρών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI, με την υποστήριξη του Γραφείου Διεθνών Υποθέσεων για τα Ναρκωτικά και την επιβολή του Νόμου (INL) του υπουργείου Εξωτερικών και της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, θα συνεργαστούν με τις κυπριακές αρχές, έπειτα από αίτημα του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή