Ουκρανή πορνοστάρ συγκεντρώνει χρήματα για ακρωτηριασμένους στρατιώτες

Ουκρανή πορνοστάρ συγκεντρώνει χρήματα για ακρωτηριασμένους στρατιώτες

Η Γιούλια Σένιουκ δέχτηκε να φωτογραφηθεί με Ουκρανούς ανάπηρους πολέμου, ώστε να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη για το θέμα των προσθετικών μελών

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανή πορνοστάρ, Γιούλια Σένιουκ, ευρέως γνωστή με το όνομα «Josephine Jackson», έβγαλε φωτογραφίες με Ουκρανούς στρατιώτες που ακρωτηριάστηκαν στον πόλεμο, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης χρημάτων για προσθετικά μέλη. 

«Ηθοποιός πορνό βοηθά στην αποκατάσταση στρατιωτών. Ουάου!», δήλωσε η Σένιουκ μιλώντας στο Politico. «Θέλαμε να τραβήξουμε την προσοχή για το θέμα της αποκατάστασης. Πολλοί μαζεύουν [χρήματα] για drones, αλλά ξεχνούν τα προσθετικά [μέλη]. Νομίζω ότι κατάφερα να τραβήξω την προσοχή, επειδή περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να συγκεντρώνουν δωρεές», είπε χαρακτηριστικά. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josephine Jackson (@ta.sama.backup)

Η 29χρονη Σένιουκ, που μένει στο Λβίβ της δυτικής Ουκρανίας, έγινε πρεσβευτής της «Tytanovi Rehab», μιας πρωτοβουλίας κλινικής του Κιέβου που ασχολείται με την αποκατάσταση τουλάχιστον 30 ακρωτηριασμένων στρατιωτών. Στο πλαίσιο αυτό, η πορνοστάρ δέχτηκε να φωτογραφηθεί με Ουκρανούς ανάπηρους πολέμου, ώστε να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη για το θέμα. 

«Στην αρχή δεν ήξερα πώς να τους μιλήσω αλλά μετά αποφάσισα να συμπεριφερθώ φυσιολογικά και να μην εστιάσω στα χαμένα τους άκρα. Απλώς ήρθα, βγάλαμε φωτογραφίες και μου ζήτησαν να κάνουμε TikTok. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση επαγγελματίας ειδικός, απλώς έρχομαι και τους μιλάω, τους αποσπώ την προσοχή, λέω αστεία για το επάγγελμά μου, που είναι τόσο ενδιαφέρον για αυτούς. Λάμπουν μετά τις επισκέψεις μου, όπως μου είπαν», λέει η Σενιούκ. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josephine Jackson (@ta.sama.backup)

«Αντικειμενοποίηση του ρόλου της γυναίκας»

Η πρωτοβουλία δέχθηκε από ορισμένους επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλοι μίλησαν για την «ανηθικότητα του επαγγέλματός της» και την «προσπάθεια να κάνει δημόσιες σχέσεις» ενώ ορισμένοι έκαναν λόγο για «αντικειμενοποίηση του ρόλου της γυναίκας» στον πόλεμο.

Πάντως, ο Αντον Ιβάντσιβ, ο οποίος συμμετείχε στη φωτογράφιση υπερασπίστηκε την 29χρονη. Ο ίδιος έχασε δύο χέρια και ένα πόδι στη μάχη του Μπαχμούτ.

«Η Γιούλια βοήθησε στο να τραβηχτεί η προσοχή στα προβλήματα των σοβαρά τραυματισμένων ανθρώπων. Οργάνωσε μια εκστρατεία δωρεών. Οσο για το περιεχόμενο που παράγει, δεν με ενδιαφέρει. Η Γιούλια είναι Ουκρανή και πατριώτισσα», δήλωσε ο Ιβάντσιβ. 

«Δεκάδες χιλιάδες» ακρωτηριασμένοι άνθρωποι

Σύμφωνα με την Ουκρανή υπουργό Κοινωνικής Πολιτικής, Οξάνα Ζολνόβιτς, το Κίεβο σκοπίμως δεν αποκαλύπτει πόσοι άνθρωποι χρειάζονται προσθετικά μέλη. Ωστόσο, η αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η ουκρανική κυβέρνηση είναι σε θέση να καλύψει οικονομικώς αυτές τις ανάγκες.

Φέτος, πάνω από 111 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για το κομμάτι της αποκατάστασης και δεν υπάρχει ανάγκη να συγκεντρωθούν χρήματα για όσους χρειάζονται προσθετικά μέλη, δήλωσε σύμβουλος της Ζολνόβιτς. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το Ιδρυμα Protez, περίπου 59.000 Ουκρανοί χρειάζονται προσθετικά μέλη. Τα μέλη αυτά μπορεί να κοστίζουν από 46.000 έως 90.000 δολάρια το καθένα, σύμφωνα με το «Κέντρο Αποκατάστασης Υπερανθρώπων της Ουκρανίας».

Δεκάδες ουκρανικές κλινικές ασχολούνται με την αποκατάσταση ακρωτηριασμένων στρατιωτικών και πολιτών. Η βασική χρηματοδότηση έρχεται από κυβερνητικά προγράμματα και δωρεές, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή