Ισραήλ: Δεκάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ κατά της πόλης Κιριάτ Σμόνα

Ισραήλ: Δεκάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ κατά της πόλης Κιριάτ Σμόνα

Βολές ως απάντηση στα φονικά ισραηλινά πλήγματα στο χωριό Χαμπαρίγια στον νότιο Λίβανο μία ημέρα νωρίτερα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες στην Κιριάτ Σμόνα, μια ισραηλινή πόλη κοντά στα σύνορα σήμερα, Τετάρτη, το πρωί ως απάντηση στα φονικά ισραηλινά πλήγματα στο χωριό Χεμπαρίγια στον νότιο Λίβανο μία ημέρα νωρίτερα.

Νοσηλευτικές πηγές στο βόρειο Ισραήλ ανέφεραν ότι ανασύρθηκε η σορός 25χρονου εργάτη, μετά από άμεσο χτύπημα από έναν από τους πυραύλους της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα αναφέρθηκε ότι έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον δύο ακόμη κάτοικοι της περιοχής.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιδρομές στη Χαμπαρίγια, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές ασφαλείας του Λιβάνου.

Ισραήλ: Δεκάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ κατά της πόλης Κιριάτ Σμόνα-1

Τα ισραηλινά χτυπήματα φάνηκε να στοχεύουν στο κέντρο έκτακτης ανάγκης και βοήθειας της ισλαμιστικής οργάνωσης στο χωριό, ανέφεραν οι πηγές.

Χθες, Τρίτη, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κοντά σε δύο πόλεις στον βορειοανατολικό Λίβανο σκότωσαν τρία μέλη της Χεζμπολάχ, ανέφερε η οργάνωση στο Telegram. Το Ισραήλ επιβεβαίωσε αυτά τα χτυπήματα.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά κατά μήκος των συνόρων από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς στη Γάζα, στη μεγαλύτερη κλιμάκωση από τη σύγκρουση που διήρκεσε ένα μήνα μεταξύ τους το 2006.

Πηγή: Reuters, Jerusalem Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή