Λουίς Ρουμπιάλες: Η εισαγγελέας προτείνει ποινή φυλάκισης για το φιλί στην Ερμόσο

Λουίς Ρουμπιάλες: Η εισαγγελέας προτείνει ποινή φυλάκισης για το φιλί στην Ερμόσο

Η εισαγγελέας Μάρτα Ντουράντεζ ζητά την επιβολή περιοριστικών μέτρων σε βάρος του, προκειμένου να μην πλησιάζει την αθλήτρια σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων, αλλά και να μην επικοινωνήσει μαζί της για τα επόμενα 7,5 χρόνια

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινής φυλάκισης 2,5 ετών στον πρώην επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας, Λουίς Ρουμπιάλες, για το φιλί στην Τζένι Ερμόσο, στην απονομή του τελικού του Μουντιάλ γυναικών, προτείνουν οι εισαγγελικές Αρχές.

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας, Μάρτα Ντουράντεζ, κατηγορεί τον 46χρονο Ρουμπιάλες για σεξουαλική επίθεση και για εξαναγκασμό, για ενέργειες που του καταλογίζονται μετά το φιλί στην Ερμόσο.

Από την πλευρά του, ο Ρουμπιάλες, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι το φιλί ήταν συναινετικό, κάτι που διαψεύδει τόσο η ίδια η αθλήτρια όσο και συμπαίκτριές της, οι οποίες το αποκάλεσαν «ανεπιθύμητο και εξευτελιστικό».

Εκτός από τον Ρουμπιάλες, η εισαγγελέας κατηγορεί τον πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας γυναικών Χόρχε Βίλντα, τον νυν αθλητικό διευθυντή της ισπανικής ομοσπονδίας (RFEF) Αλμπερτ Λούκε και τον επικεφαλής μάρκετινγκ της RFEF Ρούμπεν Ριβέρα, ότι εξανάγκασαν την Ερμόσο να πει ότι το φιλί ήταν συναινετικό.

Ενώπιον του δικαστηρίου, οι τρεις άνδρες αρνήθηκαν την κατηγορία, η οποία μπορεί να επιφέρει ποινή έως και 18 μηνών φυλάκισης. Η εισαγγελέας ζητάει επίσης από τους κατηγορούμενους να καταβάλουν αποζημίωση συνολικού ύψους 100.000 ευρώ στην Ερμόσο, με το ήμισυ του ποσού να βαραίνει τον Λουίς Ρουμπιάλες.

Περαιτέρω, σε βάρος του ζητά την επιβολή περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να μην πλησιάζει την Ερμόσο σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων, αλλά και να μην επικοινωνήσει μαζί της για τα επόμενα 7,5 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό πυροδότησε κύμα παγκόσμιας οργής για τον σεξισμό στο υψηλότερο επίπεδο του γυναικείου αθλητισμού και οδήγησε σε μποϊκοτάζ της εθνικής ομάδας από τις παίκτριες της Ισπανίας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η FIFA επικύρωσε τον τριετή αποκλεισμό του Ρουμπιάλες από την ποδοσφαιρική δράση.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή