Τιτανικός: Η σανίδα που «έσωσε» τη Ρόουζ πουλήθηκε για 718.750 δολάρια

Τιτανικός: Η σανίδα που «έσωσε» τη Ρόουζ πουλήθηκε για 718.750 δολάρια

Η πώληση του ξύλινου αντικειμένου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας δημοπρασίας σκηνικών και κοστουμιών που διοργάνωσε ο οίκος Heritage Auctions

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σανίδα ξύλου που κράτησε ζωντανή τη Ρόουζ, στην πασίγνωστη κινηματογραφική μεταφορά του Τιτανικού από τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 718.750 δολαρίων.

Ηδη από την κυκλοφορία της ταινίας το 1997, η σκηνή στην οποία η Ρόουζ (Κέιτ Γουίνσλετ) σώζεται χάρη σε ένα κομμάτι ξύλου, είχε πυροδοτήσει «διαμάχες» σχετικά με το αν η σανίδα ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει και τον συμπρωταγωνιστή της Τζακ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο), ο οποίος βάσει σεναρίου δεν σώθηκε. 

Η πώληση του ξύλινου αντικειμένου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας δημοπρασίας σκηνικών και κοστουμιών που διοργάνωσε ο οίκος Heritage Auctions. Μάλιστα, στην αναγγελία της δημοπρασίας αναφερόταν ότι το αντικείμενο «έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στους θαυμαστές».

Τιτανικός: Η σανίδα που «έσωσε» τη Ρόουζ πουλήθηκε για 718.750 δολάρια-1

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, το αντικείμενο που «μοιάζει» με τμήμα πόρτας, βασίστηκε σε ένα από τα συντρίμμια του πραγματικού Τιτανικού, ο οποίος βυθίστηκε το 1912. Με βάση την περιγραφή στον ιστότοπο του οίκου, το αντικείμενο «έχει μήκος περίπου 2,4 μέτρα και πλάτος 1 μέτρο».

Στην ίδια δημοπρασία, πωλήθηκε επίσης μια στολή του Spiderman που φορούσε ο Τόμπι Μαγκουάιρ (125.000 δολάρια), το μαστίγιο από την ταινία «Ιντιάνα Τζόουνς» (525.000 δολάρια), καθώς και ένα τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Η Λάμψη» (125.000 δολάρια).

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή